Adventskalender drank: 24 dagen lang genieten van verschillende dranken

Adventskalender drank is een populaire manier om af te tellen naar Kerstmis. Adventskalenders zijn al lang een traditie, maar de laatste jaren zijn adventskalenders met drank steeds populairder geworden. Het concept is simpel: elke dag in december mag je een vakje openmaken en een verrassing vinden in de vorm van een drankje. Adventskalenders met sterke drank, wijn, bier en cocktails zijn allemaal beschikbaar, en er is voor elk wat wils.

Soorten Adventskalenders variëren van alcoholische dranken tot chocolade en andere smaken. Maar adventskalenders met drank zijn extra feestelijk en zorgen voor een leuke sfeer tijdens de feestdagen. Adventskalenders zijn ook een geweldig cadeau-idee voor vrienden en familie. Er zijn zelfs proeverijen en virtuele proeverijen beschikbaar, zodat je meer te weten kunt komen over de drankjes die je elke dag ontdekt.

Adventskalender drank

Key Takeaways

 • Adventskalender drank is een populaire manier om af te tellen naar Kerstmis.
 • Adventskalenders met sterke drank, wijn, bier en cocktails zijn allemaal beschikbaar.
 • Adventskalenders zijn ook een geweldig cadeau-idee voor vrienden en familie.

Soorten Adventskalenders

Adventskalenders met drank zijn er in vele soorten en maten. Hieronder worden de verschillende soorten adventskalenders met drank beschreven.

Bier Adventskalenders

Bier adventskalenders zijn erg populair en er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar. Zo zijn er adventskalenders met speciaalbier, craft beer, stouts, IPA’s en nog veel meer. Sommige adventskalenders bevatten bieren van over de hele wereld, terwijl andere adventskalenders zich richten op bieren uit een specifieke regio. Er zijn zelfs bier adventskalenders die bierflesjes bevatten met een persoonlijke boodschap erop!

Gedistilleerde Drank Adventskalenders

Gedistilleerde drank adventskalenders bevatten verschillende soorten sterke drank, zoals gin, whisky, rum, tequila en vodka. Deze adventskalenders zijn ideaal voor degenen die graag experimenteren met verschillende soorten sterke drank. Sommige adventskalenders bevatten mini-flesjes van bekende merken, terwijl andere adventskalenders zich richten op minder bekende merken of zelfs zelfgemaakte likeuren.

Wijn Adventskalenders

Wijn adventskalenders zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er adventskalenders met rode wijn, witte wijn, rosé en zelfs champagne en cava. Sommige adventskalenders bevatten wijnen van over de hele wereld, terwijl andere adventskalenders zich richten op wijnen uit een specifieke regio. Er zijn zelfs adventskalenders die elke dag een andere soort wijn bevatten, zodat je kunt experimenteren met verschillende smaken.

Het is belangrijk om te onthouden dat adventskalenders met drank alleen bedoeld zijn voor personen boven de 18 jaar.

Feestelijke Sfeer

Adventskalender dranken zijn niet alleen een uitstekende manier om af te tellen tot kerst, maar ze kunnen ook bijdragen aan de feestelijke sfeer van het seizoen. Hieronder staan enkele thema’s die je kunt gebruiken om de sfeer te verhogen.

Kerst Thema

Een adventskalender drank met een kerstthema is een geweldige manier om de feestelijke sfeer te verhogen. Deze kalenders bevatten vaak drankjes met smaken zoals kaneel, kruidnagel en nootmuskaat, die perfect passen bij de kersttijd. Sommige kalenders hebben zelfs een speciale kerstdag verrassing, zoals een flesje champagne om te toosten op kerstavond.

Sneeuwpop en Santa Thema

Een adventskalender drank met een sneeuwpop of Santa thema is een leuke manier om het seizoen te vieren. Deze kalenders bevatten vaak drankjes met een feestelijk etiket, zoals een sneeuwpop of Santa Claus. Sommige kalenders bevatten zelfs mini-flesjes met likeur in de vorm van een kerstman.

Het hebben van een adventskalender drank kan een leuke manier zijn om af te tellen tot kerst en bijdragen aan de feestelijke sfeer van het seizoen. Of je nu kiest voor een kalender met een kerstthema of een sneeuwpop of Santa thema, er zijn tal van opties om uit te kiezen die passen bij jouw persoonlijke stijl en smaak.

Speciale Aanbiedingen

Voor degenen die op zoek zijn naar een goede deal, zijn er verschillende adventskalenders met drank die momenteel in de aanbieding zijn. Hieronder staan enkele van de beste deals die momenteel beschikbaar zijn:

 • Bij Adventskalendershop.nl is er momenteel een korting van 10% op alle adventskalenders met drank. Gebruik de code “KORTING10” bij het afrekenen om de korting te ontvangen.
 • De Bier Adventskalender 2023 van Beer in a Box is momenteel afgeprijsd van €159 naar €129. De kalender bevat 25 exclusieve bieren van 24 verschillende brouwerijen over de hele wereld.
 • Bij Drankdozijn.nl is er momenteel een korting van 20% op de Gin Adventskalender 2023 van Drinks by the Dram. De kalender bevat 24 verschillende soorten gin in flesjes van 30 ml.
 • Bij Gall & Gall is er momenteel een korting van €10 op de Wijn Adventskalender 2023. De kalender bevat 24 verschillende soorten wijn in flesjes van 187 ml.

Houd er rekening mee dat deze aanbiedingen alleen geldig zijn zolang de voorraad strekt en dat de prijzen kunnen veranderen. Zorg ervoor dat u de voorwaarden van elke aanbieding zorgvuldig leest voordat u een aankoop doet.

Cadeau Ideeën

Op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen? Een adventskalender drank is een perfect cadeau voor iedereen die van een lekker drankje houdt. Hieronder worden twee cadeau ideeën besproken die zeker in de smaak zullen vallen.

Gepersonaliseerde Adventskalenders

Een gepersonaliseerde adventskalender drank is een uniek cadeau voor de feestdagen. Bij veel online winkels kan je een adventskalender laten samenstellen met de favoriete drankjes van de ontvanger. Zo kan je bijvoorbeeld een adventskalender laten maken met alleen maar whisky of gin. Ook kan je de adventskalender laten personaliseren met de naam van de ontvanger. Een gepersonaliseerde adventskalender drank is een cadeau waar de ontvanger nog lang van zal genieten.

Adventskalenders voor Mannen

Een adventskalender drank is ook een perfect cadeau voor mannen. Er zijn verschillende adventskalenders speciaal samengesteld voor mannen. Zo zijn er adventskalenders met alleen maar bier, whisky of rum. Ook zijn er adventskalenders met verschillende soorten sterke drank. Een adventskalender drank voor mannen is een cadeau waar de ontvanger gegarandeerd blij mee zal zijn.

Of je nu op zoek bent naar een gepersonaliseerde adventskalender drank of een adventskalender speciaal voor mannen, er is voor ieder wat wils. Een adventskalender drank is een origineel cadeau waar de ontvanger nog lang van zal genieten.

Proeverij en Virtuele Proeverij

Een proeverij is een geweldige manier om nieuwe dranken te ontdekken en je smaakpapillen te verfijnen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde kenner, er is altijd iets nieuws te leren en te ervaren. Bij een proeverij krijg je de kans om verschillende dranken te proeven en te vergelijken, en meer te weten te komen over hun oorsprong, productiemethoden en smaakprofielen.

Er zijn verschillende soorten proeverijen beschikbaar, afhankelijk van de drank die je wilt proeven en de setting waarin je wilt proeven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wijnproeverij, een bierproeverij, een whiskyproeverij of een ginproeverij. Sommige proeverijen worden georganiseerd door lokale drankhandels of slijterijen, terwijl andere worden gehouden in restaurants, bars of speciale proeflokalen.

Als je niet in staat bent om fysiek aan een proeverij deel te nemen, kun je ook kiezen voor een virtuele proeverij. Dit is een proeverij die online wordt gehouden en waarbij je via een videoverbinding verschillende dranken kunt proeven en bespreken met een expert of andere deelnemers. Virtuele proeverijen zijn handig voor mensen die ver weg wonen of niet in staat zijn om te reizen, en bieden een leuke en interactieve manier om nieuwe dranken te ontdekken.

Of je nu kiest voor een fysieke proeverij of een virtuele proeverij, het is belangrijk om te onthouden dat proeven een persoonlijke ervaring is en dat smaken kunnen verschillen. Het is ook belangrijk om verantwoord te proeven en niet te veel te drinken, vooral als je deelneemt aan een fysieke proeverij.

Speciaalbier en Cocktails

Een adventskalender met drank is een perfect cadeau voor de bier- en cocktailliefhebber. Adventskalenders met speciaalbier zijn populairder dan ooit tevoren. Deze adventskalenders bevatten 24 unieke speciaalbieren, elk met hun eigen smaak en karakter. Er zijn tal van varianten verkrijgbaar, afhankelijk van jouw smaak. Zo zijn er bier adventskalenders voor de beginnende speciaalbier drinker (met lichte smaken), maar ook adventskalenders met meer uitgesproken bieren.

Naast speciaalbier zijn er ook adventskalenders met cocktails in blik verkrijgbaar. Canned cocktails zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze cocktails zijn kant en klaar en hoeven alleen nog maar gekoeld te worden. De adventskalenders met cocktails in blik bevatten 24 verschillende cocktails, elk met hun eigen smaak en karakter.

Een andere optie is een adventskalender met bier en cocktails. Deze adventskalenders bevatten 12 speciaalbieren en 12 cocktails in blik. Zo kan je elke dag genieten van een ander drankje. Adventskalenders met bier en cocktails zijn perfect voor degenen die van afwisseling houden.

Of je nu een speciaalbierliefhebber bent of juist meer van cocktails houdt, er is voor ieder wat wils. Adventskalenders met speciaalbier en cocktails zijn het perfecte cadeau voor de feestdagen.

Nederlandse Adventskalenders

In Nederland zijn adventskalenders met drank populair geworden in de afgelopen jaren. Er zijn verschillende soorten adventskalenders met drank beschikbaar, waaronder bier, wijn en sterke drank. Hieronder staan enkele Nederlandse adventskalenders met drank die in 2023 beschikbaar zijn.

Bier Adventskalenders

Bier adventskalenders zijn een populaire keuze voor bierliefhebbers. Er zijn verschillende Nederlandse bier adventskalenders beschikbaar, waaronder:

 • Beer in a Box Bier Adventskalender: Deze adventskalender bevat 24 verschillende bieren van Nederlandse brouwerijen en is verkrijgbaar voor €69,95.
 • Craft Only Bier Adventskalender: Deze adventskalender bevat 24 speciaalbieren van Nederlandse en internationale brouwerijen en is verkrijgbaar voor €69,95.
 • Bierista Bier Adventskalender: Deze adventskalender bevat 24 verschillende bieren van Nederlandse en internationale brouwerijen en is verkrijgbaar voor €59,95.

Wijn Adventskalenders

Wijn adventskalenders zijn een geweldige manier om nieuwe wijnen te ontdekken en te proeven. Hieronder staan enkele Nederlandse wijn adventskalenders beschikbaar in 2023:

 • Wijnvoordeel Wijn Adventskalender: Deze adventskalender bevat 24 verschillende wijnen uit verschillende landen en is verkrijgbaar voor €59,99.
 • Wijnbeurs Wijn Adventskalender: Deze adventskalender bevat 24 verschillende wijnen uit verschillende landen en is verkrijgbaar voor €99.
 • Hema Wijn Adventskalender: Deze adventskalender bevat 24 verschillende wijnen uit verschillende landen en is verkrijgbaar voor €39.

Sterke Drank Adventskalenders

Sterke drank adventskalenders zijn een geweldige manier om nieuwe dranken te ontdekken en te proeven. Hieronder staan enkele Nederlandse sterke drank adventskalenders beschikbaar in 2023:

 • Drankdozijn Whisky Adventskalender: Deze adventskalender bevat 24 verschillende whisky’s van over de hele wereld en is verkrijgbaar voor €149,95.
 • Gall & Gall Gin Adventskalender: Deze adventskalender bevat 24 verschillende soorten gin en is verkrijgbaar voor €49,99.
 • Drankgigant Rum Adventskalender: Deze adventskalender bevat 24 verschillende soorten rum van over de hele wereld en is verkrijgbaar voor €99,95.

Er zijn dus verschillende Nederlandse adventskalenders met drank beschikbaar. Het is een geweldige manier om nieuwe dranken te ontdekken en te proeven tijdens de feestelijke decembermaand.

Chocolade en Andere Smaken

Naast drank adventskalenders zijn er ook adventskalenders met chocolade en andere smaken beschikbaar. Deze adventskalenders zijn perfect voor degenen die van zoetigheden houden en op zoek zijn naar een leuke manier om af te tellen naar Kerstmis.

Een populaire optie is de Tony’s Chocolonely adventskalender. Deze adventskalender bevat 24 chocolaatjes met de bekendste Tony’s smaken, waaronder melkchocolade, pure chocolade, witte chocolade met framboos en knettersuiker en natuurlijk de bekende seasalt caramel. De adventskalender is nu te bestellen via Bol.com.

Naast chocolade adventskalenders zijn er ook adventskalenders met andere smaken beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld de Dragon Fruit adventskalender, waarbij elke dag een ander product met dragon fruit smaak wordt geopend. Andere smaken die in adventskalenders te vinden zijn, zijn onder andere peer en fusion smaken.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze adventskalenders vaak een hogere prijs hebben dan de traditionele chocolade adventskalenders. Het is daarom aan te raden om goed te kijken naar de inhoud en prijs voordat je besluit een adventskalender te kopen.

Leveranciers van Adventskalenders

Er zijn tal van leveranciers van adventskalenders met drank, waaronder Give Them Beer, Drinks by the Dram en Williams Sonoma. Hieronder vindt u meer informatie over deze leveranciers en hun aanbod.

Give Them Beer

Give Them Beer is een Amerikaanse leverancier van adventskalenders met drank. Hun aanbod omvat onder andere adventskalenders met bier, wijn en sterke drank. Elke adventskalender bevat 12 of 24 flessen of blikjes van verschillende soorten drank. De adventskalenders van Give Them Beer zijn verkrijgbaar vanaf november en kunnen worden verzonden naar adressen in de Verenigde Staten.

Drinks by the Dram

Drinks by the Dram is een Britse leverancier van adventskalenders met drank. Hun aanbod omvat onder andere adventskalenders met whisky, gin, rum, tequila en wodka. Elke adventskalender bevat 24 flesjes van 30 ml van verschillende soorten drank. De adventskalenders van Drinks by the Dram zijn verkrijgbaar vanaf oktober en kunnen worden verzonden naar adressen in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Williams Sonoma

Williams Sonoma is een Amerikaanse leverancier van adventskalenders met drank. Hun aanbod omvat onder andere adventskalenders met wijn, champagne en gin. Elke adventskalender bevat 12 of 24 flessen van verschillende soorten drank. De adventskalenders van Williams Sonoma zijn verkrijgbaar vanaf november en kunnen worden verzonden naar adressen in de Verenigde Staten.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leveranciers van adventskalenders met drank. Het is belangrijk om bij het kiezen van een adventskalender rekening te houden met de smaak van de ontvanger en de beschikbaarheid van de adventskalender.

Adventskalender drank

Veelgestelde vragen

Wat zijn populaire drankjes in adventskalenders?

Populaire drankjes in adventskalenders zijn speciaalbieren, wijnen, gin, whisky en andere sterke dranken. Het is gebruikelijk om adventskalenders te vinden met verschillende soorten drankjes om elke dag van de adventperiode te kunnen genieten.

Kan ik een adventskalender met drank cadeau geven?

Ja, adventskalenders met drank kunnen een geweldig cadeau zijn voor vrienden en familie die van drankjes houden. Het is een leuke manier om hen te verrassen met een verscheidenheid aan drankjes gedurende de hele adventperiode.

Welke merken bieden adventskalenders met drank aan?

Er zijn veel merken die adventskalenders met drank aanbieden. Enkele populaire merken zijn BrewDog, Drinks by the Dram, The Pip Stop, en Master of Malt. Het is belangrijk om te controleren of de adventskalender geschikt is voor de ontvanger, omdat sommige kalenders alleen geschikt zijn voor volwassenen vanwege de inhoud.

Hoe bewaar ik de drankjes in mijn adventskalender?

Het is belangrijk om de drankjes in een adventskalender op een koele en droge plaats te bewaren om hun kwaliteit te behouden. Als de adventskalender bijvoorbeeld bieren bevat, is het het beste om ze in de koelkast te bewaren. Als de adventskalender sterke dranken bevat, is het belangrijk om ze op kamertemperatuur te bewaren.

Zijn er ook alcoholvrije adventskalenders met drank?

Ja, er zijn ook alcoholvrije adventskalenders met drank verkrijgbaar. Deze kalenders bevatten vaak alcoholvrije wijnen, bieren en mocktails. Het is belangrijk om te controleren of de adventskalender alcoholvrij is voordat je het cadeau geeft.

Wat is de gemiddelde prijs van een adventskalender met drank?

De gemiddelde prijs van een adventskalender met drank varieert sterk, afhankelijk van het merk en de inhoud. Over het algemeen variëren de prijzen van €20 tot €150. Het is belangrijk om de prijzen te vergelijken voordat je een adventskalender met drank koopt om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt.

 1. https://www.distrifood.nl/119738/aldi-komt-met-adventskalender-vol-wijn
 2. https://myprivacy.dpgmedia.be/consent?siteKey=Uqxf9TXhjmaG4pbQ&callbackUrl=https%3A%2F%2Fwww.hln.be%2Fprivacy-gate%2Faccept-tcf2%3FredirectUri%3D%252Fnina%252Fluxepoes-spiriwiri-of-bierfanaat-11-originele-adventskalenders-om-mee-af-te-tellen-naar-kerstmis~adac2e38%252F
 3. https://www.redbull.com/nl-nl/energydrink