Bier Adventskalender 2023: de perfecte manier om te genieten van de feestdagen

Een bier adventskalender is een leuke manier om af te tellen naar kerst. Het is een adventskalender vol met verschillende soorten bieren. Elke dag in december kan je een vakje openmaken en genieten van een nieuw bier. Het is een ideaal cadeau voor de bierliefhebber en een leuke manier om nieuwe bieren te proberen.

Er zijn verschillende soorten bieren die je kan vinden in een bier adventskalender. Van klassieke bieren tot craft bieren, er is voor ieder wat wils. Sommige adventskalenders bevatten bieren van verschillende merken, terwijl andere adventskalenders zich richten op bieren van één specifieke brouwerij. Het is belangrijk om te weten wat voor soort bieren je kan verwachten voordat je een bier adventskalender koopt.

Er zijn veel verschillende bier adventskalender op de markt, van verschillende brouwerijen en fabrikanten. Het kan lastig zijn om te kiezen welke adventskalender het beste bij jou past. Het is belangrijk om te kijken naar de verpakking en inhoud, prijzen en aanbiedingen, speciale bieren en exclusieve aanbiedingen en waar de adventskalender te koop is. Hierdoor kan je de beste keuze maken en genieten van een heerlijke bier adventskalender tijdens de feestdagen.

Bier Adventskalender 2023

Key Takeaways

 • Een bier adventskalender is een leuke manier om af te tellen naar kerst en nieuwe bieren te ontdekken.
 • Er zijn verschillende soorten bieren die je kan vinden in een bier adventskalender.
 • Het is belangrijk om te kijken naar de verpakking en inhoud, prijzen en aanbiedingen, speciale bieren en exclusieve aanbiedingen en waar de adventskalender te koop is bij het kiezen van een bier adventskalender.

Wat Is Een Bier Adventskalender

Een bier adventskalender is een speciale kalender die wordt gebruikt om af te tellen naar Kerstmis. In plaats van chocolaatjes of kleine cadeautjes, bevat deze kalender 24 verschillende bieren. Elke dag in december tot aan Kerstavond kan er één bier uit de kalender worden gehaald om te proeven. Een bier adventskalender is dus een leuke verrassing en cadeau voor bierliefhebbers.

De populariteit van bier adventskalenders is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Steeds meer brouwerijen en speciaalbierwinkels bieden hun eigen adventskalenders aan. Hierdoor is het aanbod van bier adventskalenders in 2023 groter dan ooit tevoren.

Een bier adventskalender is niet alleen leuk om cadeau te geven, maar ook om zelf te kopen en te proeven. Het is een leuke manier om nieuwe bieren te ontdekken en te genieten van een heerlijk glas bier tijdens de feestdagen.

Op zoek naar de beste bier adventskalenders van 2023? Kijk dan eens op de pagina’s van verschillende brouwerijen en speciaalbierwinkels. Hier vind je een overzicht van alle beschikbare bier adventskalenders en kun je ze vergelijken op prijs, inhoud en kwaliteit.

Soorten Bieren In Een Adventskalender

Een adventskalender vol met bier is een geweldige manier om af te tellen tot kerst. In zo’n kalender zitten 24 verschillende bieren, die je dagelijks kunt proeven. Hieronder vind je informatie over de verschillende soorten bieren die je kunt verwachten in een adventskalender.

Stout

Stout is een donker bier met een hoog alcoholpercentage. Het heeft een rijke smaak en is vaak gemaakt van geroosterde mout. Stout is een populaire bierstijl en wordt vaak geassocieerd met Ierland. Het is een geweldige keuze voor liefhebbers van donker bier.

Tripel

Tripel is een Belgische bierstijl die bekend staat om zijn hoge alcoholpercentage en complexe smaak. Het is een lichtgekleurd bier met een fruitige en kruidige smaak. Tripel wordt vaak gebrouwen met drie keer zoveel mout als normaal bier, wat zorgt voor een hoger alcoholpercentage.

Speciaalbier

Speciaalbier is een verzamelnaam voor alle bieren die niet onder de standaard bierstijlen vallen. Het kan gaan om bieren met een bijzondere smaak, kleur, geur of ingrediënten. In een adventskalender met speciaalbier kun je dus van alles verwachten, van fruitige IPA’s tot kruidige saison bieren.

In een adventskalender vind je vaak een mix van verschillende bieren en bierstijlen. Het is een geweldige manier om nieuwe bieren te ontdekken en te proeven. Of je nu een fan bent van stout, tripel of speciaalbier, er is voor ieder wat wils in een adventskalender vol met bier.

Populaire Bier Adventskalenders

Bier adventskalenders zijn in 2023 ontzettend populair. Steeds meer webwinkels verkopen unieke adventskalenders met speciale bieren. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire bier adventskalenders van dit moment.

Beer In A Box

De Bier Adventskalender van Beer In A Box is een echte aanrader voor de bierliefhebber. In de adventskalender zitten 24 verschillende bieren. Van 1 december t/m 24 december kan je elke dag 1 bier uit de bierkalender halen. Zo wordt het aftellen naar kerst een piece of cake. Deze adventskalender vol met bier is ook ideaal als kerstpakket, kerstcadeau of relatiegeschenk.

Beerwulf

Beerwulf heeft ook een mooie bier adventskalender voor 2023. De kalender bevat 24 bieren van 24 verschillende brouwerijen. De bieren zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn afkomstig uit verschillende landen. Met deze adventskalender ontdek je nieuwe bieren en brouwerijen.

Kalea

De adventskalender van Kalea is een must-have voor elke bierliefhebber. De kalender bevat 24 unieke bieren van verschillende brouwerijen. De bieren zijn afkomstig uit verschillende landen en zijn zorgvuldig geselecteerd. Met deze adventskalender ontdek je nieuwe bieren en brouwerijen.

Beery Christmas

Beery Christmas heeft ook een mooie adventskalender voor 2023. De kalender bevat 24 verschillende bieren van 24 verschillende brouwerijen. De bieren zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn afkomstig uit verschillende landen. Met deze adventskalender ontdek je nieuwe bieren en brouwerijen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van populaire bier adventskalenders voor 2023. We raden je aan om de verschillende opties goed te vergelijken en te kiezen voor de adventskalender die het beste bij jou past.

Hoe Kies Je Een Bier Adventskalender

Een bier adventskalender is een leuke manier om af te tellen naar kerst en tegelijkertijd nieuwe bieren te ontdekken. Maar hoe kies je de juiste adventskalender? Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de keuze.

Kies een adventskalender die bij je smaken past

Het is belangrijk om een adventskalender te kiezen die bij jouw smaakvoorkeuren past. Als je bijvoorbeeld een beginner bent in de wereld van speciaalbieren, kies dan voor een adventskalender met toegankelijke bieren. Als je al meer ervaren bent, kun je kiezen voor een adventskalender met meer uitdagende bieren.

Bekijk het overzicht van merken

Veel adventskalenders bevatten bieren van verschillende merken. Bekijk het overzicht van merken voordat je een keuze maakt. Zo kun je zien of er merken tussen zitten die je al kent en graag drinkt, of juist merken die je graag wilt ontdekken.

Let op de toegankelijkheid van de bieren

Als je een beginner bent in de wereld van speciaalbieren, is het belangrijk om te kiezen voor een adventskalender met toegankelijke bieren. Dit zijn bieren die niet te uitdagend zijn qua smaak en die je makkelijk kunt drinken. Als je al meer ervaren bent, kun je kiezen voor adventskalenders met meer uitdagende bieren.

Kies een adventskalender met een goed overzicht

Een goede adventskalender geeft een goed overzicht van de bieren die erin zitten. Zo kun je van tevoren zien welke bieren erin zitten en kun je eventueel nog op zoek gaan naar meer informatie over de bieren. Zo kun je nog meer genieten van de bieren en de adventskalender als geheel.

Met deze tips kun je hopelijk een goede keuze maken voor een bier adventskalender die bij jou past. Proost!

Brouwerijen en Fabrikanten

Nationale Brouwers

Nederland kent een rijke biercultuur en heeft tal van nationale brouwers die hun stempel hebben gedrukt op de biermarkt. Enkele bekende namen zijn Heineken, Grolsch, Bavaria en Hertog Jan. Deze brouwerijen hebben een breed scala aan bieren, van lagers tot IPA’s en stouts.

Internationale Brouwers

Naast de nationale brouwers zijn er ook tal van internationale brouwers die actief zijn op de Nederlandse markt. Enkele bekende namen zijn AB InBev (bekend van onder andere Budweiser en Corona), Carlsberg (bekend van onder andere Tuborg en Grimbergen) en Molson Coors (bekend van onder andere Coors en Blue Moon). Deze brouwers hebben vaak een breed scala aan bieren uit verschillende landen en culturen.

Privatbrauereien

Naast de grote brouwers zijn er ook tal van kleinere brouwerijen die hun eigen unieke bieren brouwen. Deze zogenaamde privatbrauereien zijn vaak gericht op het brouwen van speciaalbieren en hebben vaak een lokale focus. Enkele voorbeelden van Nederlandse privatbrauereien zijn Brouwerij ‘t IJ, Jopen en De Molen.

In de wereld van bier adventskalenders zijn er tal van aanbieders die samenwerken met verschillende brouwerijen en fabrikanten om een unieke selectie van bieren samen te stellen. Het is dan ook mogelijk om adventskalenders te vinden die zich richten op nationale brouwers, internationale brouwers of privatbrauereien. Het is aan de consument om te bepalen welke adventskalender het beste past bij zijn of haar persoonlijke voorkeuren.

Brouwerijen en Fabrikanten

Waar Te Koop

Als je op zoek bent naar een bier adventskalender, zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt. In deze sectie bespreken we waar je de adventskalender kunt kopen bij supermarkten, Amazon en Hopt.

Supermarkt

Veel supermarkten bieden tegenwoordig bier adventskalenders aan, vooral rond de feestdagen. Het voordeel van het kopen van een adventskalender in de supermarkt is dat je het product fysiek kunt zien en vasthouden voordat je het koopt. Dit kan handig zijn als je de inhoud van de adventskalender wilt bekijken voordat je het koopt. Bovendien kun je bij sommige supermarkten punten sparen of kortingsbonnen gebruiken om de prijs te verlagen.

Amazon

Amazon biedt een breed scala aan bier adventskalenders van verschillende merken en brouwerijen. Het voordeel van het kopen van een adventskalender op Amazon is dat je het product gemakkelijk online kunt bestellen en thuis kunt laten bezorgen. Bovendien biedt Amazon vaak kortingen en deals aan tijdens de feestdagen, waardoor je geld kunt besparen op je aankoop.

Hopt

Hopt is een online bierwinkel die gespecialiseerd is in speciaalbieren en bierpakketten. Hopt biedt verschillende bier adventskalenders aan die zijn samengesteld door bierexperts en brouwerijen. Het voordeel van het kopen van een adventskalender bij Hopt is dat je kunt kiezen uit een breed scala aan unieke en speciale bieren die je misschien niet in de supermarkt of op Amazon kunt vinden. Bovendien biedt Hopt gratis verzending aan bij bestellingen boven een bepaald bedrag.

Kortom, er zijn verschillende opties om een bier adventskalender te kopen bij supermarkten, Amazon en Hopt. Het is aan jou om te beslissen welke optie het beste bij jou past.

Verpakking En Inhoud

Glas

De bier adventskalender van 2023 bevat 24 verschillende bieren in glazen flesjes. De flesjes hebben een inhoud van 33cl en zijn ideaal voor het proeven van verschillende bieren. Het glas zorgt ervoor dat de smaak van het bier goed behouden blijft en dat het bier langer vers blijft.

Blikje

Sommige bieren in de adventskalender zijn verpakt in blikjes. Deze blikjes hebben een inhoud van 33cl en zijn ideaal om mee te nemen. Het blikje beschermt het bier tegen licht en lucht, waardoor het bier langer vers blijft. Bovendien zijn blikjes lichter en makkelijker te recyclen dan glazen flesjes.

Vakjes

De bier adventskalender van 2023 is verpakt in een mooie doos met 24 vakjes. Elk vakje bevat een ander bier, waardoor je elke dag van december kunt genieten van een ander bier. De vakjes zijn stevig en beschermen de flesjes en blikjes tegen breken en beschadigen tijdens het transport.

Inhoud

De bier adventskalender van 2023 bevat 24 unieke ambachtelijke bieren van verschillende brouwerijen. De inhoud van de adventskalender is zorgvuldig samengesteld door bierexperts en bevat een mix van verschillende bierstijlen, zoals IPA’s, stouts, blond bier en saison. De inhoud van de adventskalender is een verrassing, waardoor je elke dag weer kunt genieten van een nieuw bier.

Prijzen En Aanbiedingen

Een bier adventskalender is een geweldige manier om af te tellen naar Kerstmis met een heerlijk biertje elke dag. Maar wat zijn de prijzen en aanbiedingen van deze adventskalenders in 2023? Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen en aanbiedingen van verschillende bier adventskalenders in Nederland.

Adventskalendershop.nl

Op Adventskalendershop.nl vindt u het grootste aanbod aan bier adventskalenders in Nederland en België. De prijzen variëren van € 69,50 tot € 159,00, afhankelijk van de inhoud en de exclusiviteit van de bieren. Tijdens de SALE periode zijn er vaak kortingen beschikbaar, dus houd de website in de gaten voor de beste deals.

Beer in a Box

Beer in a Box biedt twee verschillende bier adventskalenders aan: de Exclusive en de Toegankelijke. De Exclusive bevat 25 exclusieve bieren van 24 verschillende brouwerijen over de hele wereld en is momenteel verkrijgbaar voor € 129,00 in plaats van € 159,00. De Toegankelijke bevat 25 toegankelijke bieren zoals Blond, Tripel en Witbier van dezelfde 24 brouwerijen als bij de Exclusive en is momenteel verkrijgbaar voor € 82,00 in plaats van € 95,00.

Beerwulf

De bier adventskalender van Beerwulf is exclusief verkrijgbaar op hun website en bevat 24 verschillende bieren van over de hele wereld. De prijs van de adventskalender varieert van € 59,95 tot € 79,95, afhankelijk van de inhoud en de exclusiviteit van de bieren. Houd de website in de gaten voor eventuele kortingen en aanbiedingen.

Bier adventskalender Vergelijken

Op Bier adventskalender Vergelijken vindt u een overzicht van verschillende bier adventskalenders en hun prijzen. De prijzen variëren van € 59,95 tot € 159,00, afhankelijk van de inhoud en de exclusiviteit van de bieren. De website biedt ook informatie over kortingen en aanbiedingen, dus zorg ervoor dat u deze raadpleegt voordat u uw aankoop doet.

Kortom, er zijn verschillende bier adventskalenders beschikbaar in Nederland met een breed scala aan prijzen en aanbiedingen. Het is belangrijk om de inhoud en exclusiviteit van de bieren te overwegen bij het kiezen van de juiste adventskalender voor u.

Speciale Bieren En Exclusieve Aanbiedingen

Een van de grootste voordelen van het kopen van een bier adventskalender is dat je toegang krijgt tot een breed scala aan speciale en exclusieve bieren. Deze bieren zijn vaak niet verkrijgbaar in de reguliere winkels en kunnen alleen worden verkregen via speciale aanbiedingen en adventskalenders.

De adventskalenders die exclusieve bieren bevatten, zijn vaak iets duurder dan de reguliere adventskalenders. Deze exclusieve bieren zijn echter het extra geld waard, omdat ze een unieke smaak en ervaring bieden die je nergens anders kunt vinden. Sommige adventskalenders bieden zelfs bieren die speciaal voor de adventskalender zijn gebrouwen, waardoor je een unieke en exclusieve ervaring krijgt.

Als je op zoek bent naar een bier adventskalender met exclusieve bieren, dan is de Beer in a Box exclusive bier adventskalender een goede keuze. Deze adventskalender bevat 24 bieren die speciaal voor de adventskalender zijn gebrouwen en alleen verkrijgbaar zijn via deze kalender.

Naast de exclusieve bieren bieden sommige adventskalenders ook speciale bieren aan. Deze bieren hebben vaak een unieke smaak en zijn gemaakt met speciale ingrediënten of technieken. Deze speciale bieren zijn een geweldige manier om nieuwe smaken en ervaringen te ontdekken en je bierkennis te vergroten.

Als je op zoek bent naar een bier adventskalender met speciale bieren, dan is de Beerwulf bier adventskalender een goede keuze. Deze adventskalender bevat een mix van speciale en reguliere bieren, waardoor je een breed scala aan smaken en ervaringen kunt ontdekken.

Kortom, als je op zoek bent naar een unieke bierervaring, dan zijn bier adventskalenders met exclusieve en speciale bieren een geweldige keuze. Ze bieden een breed scala aan smaken en ervaringen die je nergens anders kunt vinden.

Het Perfecte Kerstcadeau

Een bier adventskalender is het perfecte kerstcadeau voor de bierliefhebber. Het is een cadeau dat de hele maand december voor plezier zorgt en elke dag een verrassing biedt. De adventskalender bevat 24 verschillende bieren, waardoor de ontvanger een breed scala aan smaken kan ontdekken. Het is een geweldig cadeau voor vrienden, familie of collega’s die van bier houden.

Een bier adventskalender is niet alleen een cadeau voor de feestdagen, maar kan ook dienen als een relatiegeschenk of kerstpakket. Het is een uniek en persoonlijk cadeau dat laat zien dat je de ontvanger goed kent en zijn of haar smaak waardeert.

Er zijn verschillende soorten bier adventskalenders beschikbaar, van bekende merken tot craft bieren. Het is belangrijk om te kiezen voor een adventskalender die past bij de smaak van de ontvanger. Hieronder staan enkele tips om te helpen bij het kiezen van de perfecte bier adventskalender:

 • Kies voor een adventskalender met bieren van verschillende stijlen, zoals IPA’s, stouts en pilsners.
 • Ga voor een adventskalender met bieren van verschillende brouwerijen om de ontvanger kennis te laten maken met nieuwe merken.
 • Controleer of de bier adventskalender geschikt is voor de ontvanger, bijvoorbeeld of het bier alcoholvrij is.
 • Let op de prijs en kwaliteit van de adventskalender om ervoor te zorgen dat het een waardevol cadeau is.

Kortom, een bier adventskalender is het perfecte kerstcadeau voor de bierliefhebber. Het biedt een maand vol plezier en ontdekkingen en is een persoonlijk cadeau dat laat zien dat je de ontvanger goed kent. Kies voor een adventskalender met bieren van verschillende stijlen en brouwerijen en controleer of het geschikt is voor de ontvanger.

Tips en Veelgestelde Vragen

Als je op zoek bent naar een bier adventskalender, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het vinden van de perfecte adventskalender:

Tips

 • Bepaal voor wie de adventskalender is. Is het voor jezelf of voor iemand anders? Als het voor jezelf is, raden we je aan om niet naar de inhoud te kijken. Het is tenslotte de bedoeling dat je iedere dag verrast wordt.
 • Controleer de beschikbaarheid en prijs van de adventskalender. Sommige adventskalenders zijn snel uitverkocht, dus het is belangrijk om er snel bij te zijn als je er een wilt hebben. Daarnaast kunnen de prijzen variëren, dus vergelijk verschillende aanbieders om de beste deal te vinden.
 • Bekijk de inhoud van de adventskalender. Zorg ervoor dat de adventskalender bieren bevat waarvan je weet dat de ontvanger ze lekker vindt. Als je niet zeker weet welke bieren de ontvanger lekker vindt, kies dan voor een adventskalender met een gevarieerde selectie.

Veelgestelde Vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over bier adventskalenders:

 • Wat is een bier adventskalender? Een bier adventskalender is een adventskalender met 24 vakjes, elk gevuld met een ander bier. De ontvanger opent elke dag een vakje om het bier van die dag te ontdekken.
 • Wat voor soort bieren zitten er in een bier adventskalender? Dat hangt af van de adventskalender. Sommige adventskalenders bevatten alleen speciaalbieren, terwijl andere adventskalenders een mix van verschillende soorten bieren bevatten.
 • Kan ik een bier adventskalender als cadeau geven? Ja, een bier adventskalender is een geweldig cadeau voor elke bierliefhebber. Je kunt het cadeau geven aan vrienden, familie of collega’s.
 • Hoe bewaar ik de bieren in de adventskalender? Het beste is om de bieren op een koele en donkere plek te bewaren, zoals een kelder of koelkast. Zorg ervoor dat de bieren rechtop staan om te voorkomen dat het bier oxideert.

Tips en Veelgestelde Vragen

Proeverij en Beoordeling

Een bier adventskalender is niet alleen een leuke manier om in de feeststemming te komen, maar ook een geweldige manier om nieuwe bieren te ontdekken en te proeven. Het organiseren van een bierproeverij is een leuke manier om samen met vrienden en familie te genieten van verschillende bieren. Hier zijn enkele tips om de proeverij tot een succes te maken:

 • Gebruik een geschikt bierglas of verkostungsglas om de aroma’s en smaken van het bier beter te kunnen waarnemen. Een goed glas kan de ervaring van het proeven van bier aanzienlijk verbeteren.
 • Kies zes tot acht verschillende bieren om te proeven. Dit aantal is ideaal om de smaakpapillen niet te overbelasten en de proeverij interessant te houden.
 • Serveer de bieren op de juiste temperatuur. Dit kan variëren per bierstijl, dus zorg ervoor dat je de juiste temperatuur opzoekt voor elk bier dat je gaat proeven.
 • Beoordeel de bieren op basis van uiterlijk, aroma, smaak en mondgevoel. Gebruik een bier proefformulier om de beoordelingen bij te houden en later te vergelijken.
 • Zorg voor voldoende water en snacks om de smaakpapillen te neutraliseren tussen de verschillende bieren door.

Een bierproeverij is niet alleen leuk voor bierliefhebbers, maar ook een geweldige manier om nieuwe bieren te ontdekken en te waarderen. Met deze tips kan je een succesvolle proeverij organiseren en genieten van verschillende bieren met vrienden en familie.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste bier adventskalenders van dit moment?

Op dit moment zijn de populairste bier adventskalenders de Beerwulf Bier Adventskalender, de BrewDog adventskalender en de Beer Journey adventskalender. Deze adventskalenders bevatten allemaal verschillende soorten bier en zijn een geweldig cadeau voor bierliefhebbers.

Welke bier adventskalender heeft de beste reviews?

De Beerwulf Bier Adventskalender heeft de beste reviews vanwege de hoge kwaliteit van de bieren en de variatie in smaken. Veel klanten zijn ook tevreden over de snelle levering en het gemak van bestellen.

Waar kan ik de BrewDog adventskalender kopen?

De BrewDog adventskalender is online verkrijgbaar via de officiële website van BrewDog en via verschillende online retailers. Houd er rekening mee dat deze adventskalender vaak snel uitverkocht is, dus wees er snel bij als je er een wilt kopen.

Wat is de Beer Journey adventskalender?

De Beer Journey adventskalender is een unieke bier adventskalender die niet alleen verschillende soorten bier bevat, maar ook bier-gadgets zoals glazen, openers en onderzetters. Het is een geweldig cadeau voor bierliefhebbers die graag nieuwe bieren willen ontdekken en hun bieraccessoires willen uitbreiden.

Welke bier adventskalender is geschikt voor mannen?

Er is geen specifieke bier adventskalender die alleen geschikt is voor mannen. Alle adventskalenders zijn geschikt voor iedereen die van bier houdt, ongeacht geslacht. Het is belangrijker om te kijken naar de smaken en soorten bier die in de adventskalender zitten en te kiezen wat het beste past bij de persoon die je het cadeau geeft.

Waar kan ik de adventskalender met bier van Gall en Gall kopen?

De adventskalender met bier van Gall en Gall is online verkrijgbaar via de website van Gall en Gall en in sommige fysieke winkels. Het is een geweldig cadeau voor bierliefhebbers die graag nieuwe bieren willen ontdekken en aftellen tot kerst met een dagelijks biertje.

 1. https://www.manners.nl/bier-adventskalender-2021/
 2. https://www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/346129/brouwerij-frontaal-lanceert-adventskalender-vol-bier-24-verschi
 3. https://panorama.nl/artikel/461083/de-bier-adventskalender-2021