Gravitrax adventskalender: De ultieme bouwset voor de feestdagen

De Gravitrax Adventskalender is een perfect cadeau voor kinderen die dol zijn op knikkerbanen en bouwen. Het is een 24-dagen tellende kalender die opent vanaf 1 december en elke dag een nieuw onderdeel onthult. Op deze manier kunnen kinderen hun eigen Gravitrax knikkerbaan bouwen en zich elke dag verheugen op een nieuwe verrassing.

De Gravitrax Adventskalender is een uitbreidingspakket voor het Gravitrax kogelbaansysteem van Ravensburger. Het is ontworpen om kinderen te helpen de zwaartekracht en de wetten van de fysica te begrijpen, terwijl ze tegelijkertijd hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen. De kalender bevat 65 onderdelen, waaronder speciale bochten, dikke bouwstenen, kunststof rails, en nog veel meer.

Gravitrax adventskalender

Voor GraviTrax-fans is er de Ravensburger GraviTrax adventskalender, ideaal voor kinderen van 8 jaar en ouder. Elk deurtje verbergt een verrassing voor langdurig speelplezier, met in totaal 24 geschenken en een speciale kerstgouden bal. Deze adventskalender is de perfecte aanvulling op de starterset, inclusief extra codes voor inspirerende banen in de GraviTrax-app. Een ideaal cadeau om het kerstplezier voor kinderen nog groter te maken.

Key Takeaways

 • De Gravitrax Adventskalender is een 24-dagen tellende kalender die kinderen helpt hun eigen Gravitrax knikkerbaan te bouwen.
 • Het is een uitbreidingspakket voor het Gravitrax kogelbaansysteem van Ravensburger en bevat 65 onderdelen.
 • Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud en kan worden gebruikt als aanvulling op het Gravitrax Starter-Set.

Wat is Gravitrax Adventskalender

De Gravitrax adventskalender is een uitbreidingspakket voor de Gravitrax knikkerbanen. Deze set bestaat uit meerdere onderdelen verdeeld over 24 vakjes. Elke dag vanaf 1 december kan men een vakje openen en een nieuwe verrassing vinden. Zo kan men aftellen tot Kerstavond op 24 december.

De Gravitrax Adventskalender is ontworpen door Ravensburger, een bekend Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van educatief speelgoed. Het Gravitrax-systeem is ontworpen om kinderen te helpen hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen door middel van het bouwen van knikkerbanen.

De adventskalender bevat 65 onderdelen en is ook speelbaar zonder de Gravitrax Starter Set. Het is een geweldige manier om kennis te maken met het Gravitrax-systeem en om de knikkerbaan uit te breiden met nieuwe onderdelen.

De set bevat verschillende soorten onderdelen, waaronder speciale bochten, dikke bouwstenen, korte kunststof rails, bochten, trampolines en nog veel meer. De set bevat ook een finish en een rode kogel, zodat kinderen meteen aan de slag kunnen.

De Gravitrax Adventskalender is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en is een geweldige manier om de kerstperiode spannender te maken. Het is een perfect cadeau voor kinderen die van knikkerbanen en bouwen houden.

Hoe te Bouwen

Het bouwen van een Gravitrax adventskalender kan een leuke en uitdagende ervaring zijn. Om de bouw van de knikkerbaan gemakkelijker te maken, zijn hieronder enkele tips en richtlijnen gegeven.

Steengebruik

De Gravitrax adventskalender wordt geleverd met verschillende soorten stenen die kunnen worden gebruikt om de knikkerbaan te bouwen. Het is belangrijk om de juiste stenen te selecteren om een ​​stabiele en functionele baan te bouwen. De volgende tabel geeft een overzicht van de stenen die in de adventskalender kunnen worden gevonden:

SteenAantal
Rechte baan15
Bocht10
Kruising5
Wissel2
Tunnels2
Startsteen1
Eindsteen1

Baanconstructie

Het bouwen van een Gravitrax knikkerbaan begint met het plaatsen van de startsteen op een vlakke ondergrond. Vervolgens kan de bouwer de stenen selecteren die nodig zijn om de baan te bouwen. Hieronder staan enkele richtlijnen voor het bouwen van een Gravitrax knikkerbaan:

 • Begin met het bouwen van een rechte baan vanaf de startsteen.
 • Voeg bochten, kruisingen en wissels toe om de baan interessanter te maken.
 • Gebruik tunnels om de baan te verbergen en de spanning te verhogen.
 • Zorg ervoor dat de baan stabiel is en niet wiebelt.
 • Voeg extra knikkers toe voor meer speelplezier.

Het bouwen van een Gravitrax knikkerbaan is een leuke en creatieve activiteit voor kinderen en volwassenen. Met de juiste stenen en bouwtechnieken kan een indrukwekkende en functionele knikkerbaan worden gebouwd.

Ravensburger en Gravitrax

Ravensburger en Gravitrax

Ravensburger is een bekend merk dat al meer dan 100 jaar bestaat. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van educatief speelgoed en spellen voor kinderen van alle leeftijden. Een van de meest populaire producten van Ravensburger is Gravitrax, een interactief kogelbaansysteem dat kinderen spelenderwijs de zwaartekracht laat ontdekken.

Gravitrax is ontwikkeld door Ravensburger en is een STEM-speelgoed (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Het is een knikkerbaansysteem dat kinderen helpt om te experimenteren met verschillende bouwelementen en om creatief te denken. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en het kan worden uitgebreid met verschillende uitbreidingssets.

De Gravitrax adventskalender is een speciale editie van het populaire kogelbaansysteem. Het bevat 24 vakjes, één voor elke dag van december tot Kerstmis. Elke dag kunnen kinderen een nieuw bouwelement ontdekken om hun knikkerbaan te verbeteren en te verrijken. De adventskalender is een geweldige manier om kinderen te laten kennismaken met Gravitrax en om hun creativiteit te stimuleren.

Ravensburger heeft een sterke reputatie opgebouwd als producent van hoogwaardig speelgoed en spellen. Het bedrijf hecht veel waarde aan kwaliteit en veiligheid en houdt zich aan strikte normen en voorschriften. Gravitrax is een van de meest populaire producten van Ravensburger en wordt wereldwijd verkocht. Met de Gravitrax adventskalender biedt Ravensburger kinderen een leuke en educatieve manier om de feestdagen door te brengen.

Gravitrax Kugelbahnsystem

Het Gravitrax Kugelbahnsystem is een interactief kogelbaansysteem van Ravensburger. Het systeem is ontworpen om kinderen en volwassenen spelenderwijs de zwaartekracht te laten ontdekken. Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen die kunnen worden gecombineerd om een unieke kogelbaan te creëren. Het Gravitrax Kugelbahnsystem kan worden uitgebreid met verschillende sets en accessoires, waardoor het speelplezier eindeloos is.

Het Gravitrax Kugelbahnsystem is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Het systeem is ontworpen om kinderen uit te dagen en ze te laten experimenteren met de zwaartekracht. Het systeem is ook geschikt voor volwassenen die op zoek zijn naar een uitdagende en creatieve bezigheid.

Het Gravitrax Kugelbahnsystem kan worden uitgebreid met verschillende sets en accessoires. De sets en accessoires zijn ontworpen om het speelplezier te vergroten en de kogelbaan nog uitdagender te maken. Zo is er bijvoorbeeld een set waarmee je een zipline kunt maken, een set waarmee je een power elevator kunt bouwen en een set waarmee je een trampoline kunt toevoegen aan de kogelbaan.

Het Gravitrax Kugelbahnsystem is ook beschikbaar als Adventskalender. De Adventskalender bevat 24 vakjes, elk gevuld met nieuwe onderdelen voor de kogelbaan. Zo kan er elke dag in december een nieuw onderdeel aan de kogelbaan worden toegevoegd. De Adventskalender is een leuke manier om het Gravitrax Kugelbahnsystem te ontdekken en uit te breiden.

In het kort is het Gravitrax Kugelbahnsystem een creatief en uitdagend speelgoed voor kinderen en volwassenen. Het systeem is ontworpen om kinderen spelenderwijs de zwaartekracht te laten ontdekken en biedt eindeloos speelplezier dankzij de vele sets en accessoires die beschikbaar zijn.

Gravitrax App

De Gravitrax App is een gratis app die beschikbaar is voor mobiele apparaten en tablets. De app is ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met het Gravitrax kogelbaansysteem van Ravensburger. Met de app kunnen gebruikers hun eigen fantastische kogelbanen bouwen en delen met anderen.

Gravitrax-App Kenmerken

De Gravitrax App heeft verschillende functies die het bouwen van kogelbanen nog leuker maken. Hieronder staan enkele van de belangrijkste kenmerken van de app:

 • Gratis editor: De app wordt geleverd met een gratis editor waarmee gebruikers hun eigen kogelbanen kunnen bouwen en aanpassen. De editor is zeer gebruiksvriendelijk en biedt tal van opties en functies.
 • Inspiratie en ideeën: De app bevat tal van inspiratie en ideeën om gebruikers te helpen bij het bouwen van hun kogelbanen. Er zijn ook speciale QR-codes beschikbaar die kunnen worden gescand om nieuwe tips en ideeën op te halen.
 • Delen met anderen: Gebruikers kunnen hun kogelbanen delen met anderen via de app. Dit stelt hen in staat om hun creaties te tonen en feedback te krijgen van andere gebruikers.
 • Compatibiliteit: De app is compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten en kan worden gedownload vanuit de App Store en Google Play Store.

Kortom, de Gravitrax App is een geweldige aanvulling op het Gravitrax kogelbaansysteem van Ravensburger. Met de app kunnen gebruikers hun eigen fantastische kogelbanen bouwen en delen met anderen. De app is zeer gebruiksvriendelijk en biedt tal van opties en functies om het bouwproces nog leuker te maken.

Gravitrax-App Kenmerken

Starter-Set Details

De GraviTrax Adventskalender is een uitbreidingsset en vereist een Starter-Set om te kunnen spelen. De Starter-Set bevat alle benodigde onderdelen om een solide basis te bouwen voor het GraviTrax kogelbaan-systeem. Hieronder staan enkele details over de Starter-Set:

 • De Starter-Set bevat meer dan 120 onderdelen, waaronder bouwstenen, tracks, kogels en een instructieboekje.
 • Het instructieboekje bevat stap-voor-stap instructies om een basisbaan te bouwen en om te leren hoe je het systeem kunt uitbreiden.
 • Het GraviTrax kogelbaan-systeem maakt gebruik van magnetisme, kinetica en zwaartekracht om de kogels door de baan te laten rollen.
 • De Starter-Set bevat ook enkele speciale onderdelen, zoals een trampoline, een wip, en een kanon, om de baan nog spannender te maken.
 • Het systeem is ontworpen voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder, maar kan ook leuk zijn voor volwassenen die van knutselen en bouwen houden.

Met de Starter-Set kunnen kinderen hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen terwijl ze leren over de wetenschap van de zwaartekracht. Het systeem kan worden uitgebreid met verschillende uitbreidingssets, waaronder de GraviTrax Adventskalender, voor nog meer bouw- en speelplezier.

Leeftijdsgroepen

De GraviTrax Adventskalender is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is een leuk en uitdagend bouwpakket dat kinderen helpt om hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. De set is ook geschikt voor volwassenen die van bouwen en spelen houden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de leeftijdsaanbevelingen slechts suggesties zijn en dat ouders de ontwikkeling en vaardigheden van hun kinderen het beste kennen. Sommige kinderen kunnen eerder klaar zijn voor de uitdagingen van de GraviTrax Adventskalender, terwijl anderen misschien wat meer tijd nodig hebben om de set te begrijpen en te gebruiken.

De GraviTrax Adventskalender is ook een geweldig cadeau voor kinderen die al bekend zijn met het GraviTrax-systeem. Met de adventskalender kunnen kinderen hun bestaande sets uitbreiden en nieuwe uitdagingen aangaan.

Over het algemeen is de GraviTrax Adventskalender geschikt voor kinderen en volwassenen die van bouwen, spelen en uitdagingen houden. Het is een geweldige manier om de creativiteit en probleemoplossende vaardigheden van kinderen te ontwikkelen en te stimuleren.

Unieke Onderdelen

De Gravitrax adventskalender bevat een aantal unieke onderdelen die niet in de reguliere sets te vinden zijn. Deze onderdelen zijn speciaal ontworpen om de knikkerbaan nog uitdagender en interessanter te maken. In deze sectie worden de twee meest opvallende onderdelen besproken: Tracks en Spinner.

Tracks

De Gravitrax adventskalender bevat verschillende tracks die niet in de reguliere sets te vinden zijn. Deze tracks zijn ontworpen om de knikkers op verschillende manieren te laten bewegen en om de baan nog uitdagender te maken. Enkele van de unieke tracks die in de adventskalender te vinden zijn, zijn:

 • Trampoline: deze track zorgt ervoor dat de knikker omhoog stuitert en vervolgens weer naar beneden valt.
 • Speciale bochten: deze bochten zijn ontworpen om de knikkers op een andere manier te laten draaien dan de reguliere bochten.
 • Dikke bouwstenen: deze bouwstenen zijn hoger dan de reguliere bouwstenen en zorgen voor meer hoogteverschillen in de baan.

Spinner

Een ander uniek onderdeel in de Gravitrax adventskalender is de spinner. Deze spinner is ontworpen om de knikkers op een willekeurige manier te laten bewegen. De spinner kan op verschillende plaatsen in de baan worden geplaatst en zorgt ervoor dat de knikkers onvoorspelbaar bewegen. Dit maakt de baan nog uitdagender en interessanter om te bouwen en te spelen.

De Gravitrax adventskalender wordt geleverd met een handleiding waarin alle onderdelen en hun functies worden uitgelegd. De handleiding is in het Nederlands en is gemakkelijk te begrijpen. De adventskalender kan worden gebruikt als een op zichzelf staande set of als aanvulling op een bestaande Gravitrax baan.

Al met al biedt de Gravitrax adventskalender een unieke ervaring voor zowel beginners als gevorderde bouwers. Met de unieke onderdelen en de willekeurige spinner wordt de baan nog uitdagender en interessanter om te bouwen en te spelen.

Spinner

Veelgestelde vragen

Wat zijn de inhoud en kenmerken van de GraviTrax adventskalender?

De GraviTrax adventskalender is een uitbreidingspakket voor het GraviTrax kogelbaansysteem van Ravensburger. De kalender bevat 24 vakjes met verschillende onderdelen die je dagelijks kunt openen vanaf 1 december tot Kerstavond op 24 december. De inhoud van de adventskalender kan variëren, maar bevat meestal nieuwe onderdelen en accessoires om je GraviTrax kogelbaan uit te breiden en te verbeteren.

Hoeveel vakjes heeft de GraviTrax adventskalender?

De GraviTrax adventskalender heeft 24 vakjes, één voor elke dag vanaf 1 december tot Kerstavond op 24 december. Elke dag kun je een vakje openen en een nieuw onderdeel of accessoire voor je GraviTrax kogelbaan ontdekken.

Wat is het doel van een adventskalender?

Een adventskalender is een traditioneel hulpmiddel om af te tellen tot Kerstmis. De kalender heeft 24 vakjes die dagelijks kunnen worden geopend tot Kerstavond op 24 december. In elk vakje zit een verrassing, zoals snoep, speelgoed of in het geval van de GraviTrax adventskalender, onderdelen om je kogelbaan uit te breiden.

Wat zijn de verschillende soorten GraviTrax adventskalenders?

Er zijn verschillende soorten GraviTrax adventskalenders beschikbaar, zoals de GraviTrax Adventskalender 2021 en GraviTrax Adventskalender 2022. Elke kalender bevat 24 vakjes met verschillende onderdelen en accessoires om je GraviTrax kogelbaan uit te breiden en te verbeteren.

Hoeveel dagen duurt een adventskalender?

Een adventskalender duurt 24 dagen. Je kunt elke dag vanaf 1 december tot Kerstavond op 24 december een vakje openen en een nieuwe verrassing ontdekken.

Waar kan ik de GraviTrax adventskalender kopen?

De GraviTrax adventskalender is verkrijgbaar bij verschillende speelgoedwinkels en online retailers. Je kunt de kalender ook kopen via de officiële website van Ravensburger.

 1. https://mag.shock2.info/ravensburger-wegen-disney-lorcana-verklagt/
 2. https://www.familie.de/feiern/bilderstrecke/besondere-adventskalender-ohne-schokolade/
 3. https://www.wunderweib.de/weihnachtsgeschenke-bei-ebay-shoppen-sichere-dir-das-game-of-thrones-monopoly-zum-top-preis-120784.html