Tony’s Chocolonely Adventskalender 2024: Een smakelijke manier om af te tellen naar Kerstmis

De Tony’s Chocolonely adventskalender is een jaarlijks terugkerend product dat populair is bij chocoladeliefhebbers over de hele wereld. De adventskalender bevat 24 heerlijke chocolade traktaties, één voor elke dag van december tot kerstavond. De adventskalender is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade. Bovendien is de adventskalender gemaakt van 100% slaafvrije chocolade, wat betekent dat het bedrijf zich inzet voor duurzaamheid en eerlijke handel.

Tony’s Chocolonely Adventskalender

Het aftellen naar Kerstmis wordt extra speciaal met de Tony’s aftelkalender. Dagelijks een vakje openen maakt aftellen simpel. Ontdek altijd een kleine verrassing in diverse smaken van de regenboog. 24 dagen lang, met 10 unieke smaken. Geniet van individueel verpakte Belgische fairtrade chocolade, variërend van puur, melk, wit met amandel, hazelnoot, noga, zeezout, karamel, pretzel, gevriesdroogde framboos tot knettersuiker. Een feest voor de smaakpapillen tijdens de feestdagen!

Key Takeaways

 • Tony’s Chocolonely is een chocoladebedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en eerlijke handel.
 • De Tony’s Chocolonely adventskalender is een populaire traktatie voor chocoladeliefhebbers tijdens de feestdagen.
 • Het bedrijf heeft een sterke focus op fairtrade, duurzaamheid, inclusiviteit en diversiteit.

Over Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely is een chocolademerk dat in 2005 werd opgericht in Nederland. Het merk wil de chocolade-industrie veranderen door 100% slaafvrije chocolade te produceren. Tony’s Chocolonely werkt samen met cacaoboeren om te zorgen dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en om te voorkomen dat er sprake is van moderne slavernij in de productieketen.

Het merk is ontstaan uit een tv-programma genaamd Keuringsdienst van Waarde, waarin presentator Teun van de Keuken ontdekte dat er nog steeds sprake was van slavernij in de cacaoproductie. Hij besloot om zelf een merk op te richten dat het anders zou doen.

Tony’s Chocolonely is niet alleen een chocolademerk, maar ook een beweging die zich inzet voor meer gelijkheid en inclusiviteit in de chocolade-industrie. Het merk wil een gesprek op gang brengen over de problemen in de productieketen en consumenten bewust maken van de impact van hun aankopen.

Het merk heeft een breed assortiment aan chocoladeproducten, waaronder repen, bonbons, en adventskalenders. De adventskalender van Tony’s Chocolonely is een populaire keuze voor de kerstperiode en bevat 24 heerlijke mini-repen chocolade in verschillende smaken.

Tony’s Chocolonely is een pionier in de chocolade-industrie en heeft laten zien dat het mogelijk is om op een ethische en duurzame manier chocolade te produceren. Het merk blijft zich inzetten voor verandering en hoopt dat andere bedrijven in de choco-industrie zullen volgen.

Adventskalender Producten

Tony’s Chocolonely adventskalenders zijn een geweldige manier om jezelf of iemand anders te verwennen met de lekkerste chocolade. De adventskalender bevat 24 vakjes met verschillende smaken chocolade. Hieronder staan de smaken die je kunt verwachten in de adventskalender van Tony’s Chocolonely:

 • Pure chocolade amandel zeezout
 • Melkchocolade hazelnoot
 • Melkchocolade Noga
 • Classic Donkere Melk Pretzel Toffee
 • Classic Donkere Melk
 • Melk Karamel-zeezout
 • Classic Wit Framboos-knettersuiker
 • Melk Hazelnoot Crunch
 • Witte chocolade framboos & knettersuiker
 • Zeezout caramel melkchocolade
 • Donkere melkchocolade pretzel toffee

Tony’s Chocolonely maakt gebruik van de beste ingrediënten om hun chocolade te maken. Ze gebruiken onder andere pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade. Daarnaast voegen ze verschillende smaken toe om hun chocolade nog lekkerder te maken. Hieronder staan enkele van de smaken die je in de adventskalender kunt vinden:

 • Amandel
 • Hazelnoot
 • Zeezout
 • Knettersuiker
 • Nougat
 • Freeze-dried raspberry
 • Caramel sea salt
 • Almond sea salt
 • Raspberry popping candy

Of je nu een fan bent van pure chocolade, melkchocolade of witte chocolade, er is voor elk wat wils in de Tony’s Chocolonely adventskalender. Geniet van de verschillende smaken en trakteer jezelf of iemand anders op deze heerlijke chocolade.

Adventskalender Producten

Ingrediënten van Chocolade

Tony’s Chocolonely is een merk dat bekend staat om zijn heerlijke chocolade. Hun adventskalender is gevuld met 25 mini-chocolaatjes in tien unieke smaken, waaronder melkchocolade, donkere melkchocolade pretzel toffee, pure chocolade amandel zeezout, witte chocolade, pure chocolade, melkchocolade hazelnoot en noga.

De ingrediënten van Tony’s Chocolonely’s chocolade zijn zorgvuldig geselecteerd en worden op verantwoorde wijze geproduceerd. Hieronder staan enkele van de belangrijkste ingrediënten die worden gebruikt in hun chocolade:

 • Cacao: Tony’s Chocolonely gebruikt cacao uit Ivoorkust en Ghana. Ze werken samen met lokale boeren om ervoor te zorgen dat de cacaobonen op duurzame wijze worden geproduceerd en dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten.
 • Suiker: Tony’s Chocolonely gebruikt alleen pure rietsuiker in hun chocolade. Dit is een natuurlijke zoetstof die minder bewerkt is dan geraffineerde suiker.
 • Cacaoboter: Dit is het vet dat wordt gewonnen uit cacaobonen. Het wordt gebruikt om de chocolade een romige textuur te geven.
 • Emulgator: Tony’s Chocolonely gebruikt sojalecithine als emulgator. Dit helpt de chocolade te mengen en zorgt voor een gladde textuur.
 • Zout: Tony’s Chocolonely gebruikt zeezout in sommige van hun chocoladesmaken om de zoetheid van de chocolade in balans te brengen.
 • Melk: Voor hun melkchocolade gebruikt Tony’s Chocolonely volle melkpoeder.
 • Noten: Tony’s Chocolonely gebruikt amandelen en hazelnoten in sommige van hun chocoladesmaken, zoals pure chocolade amandel zeezout en melkchocolade hazelnoot.
 • Karamel: Karamel wordt gebruikt in sommige van Tony’s Chocolonely’s chocoladesmaken, zoals melkchocolade karamel zeezout.
 • Pretzel: Tony’s Chocolonely gebruikt pretzels in hun donkere melkchocolade pretzel toffee.
 • Framboos-knettersuiker: Tony’s Chocolonely gebruikt gevriesdroogde frambozen en knettersuiker in hun witte chocolade framboos-knettersuiker.

Tony’s Chocolonely’s chocolade is vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Ze zijn ook bezig met het verminderen van hun CO2-uitstoot en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de chocolade-industrie.

De adventskalender van Tony’s Chocolonely is niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een geweldige manier om het gesprek aan te gaan over de ingrediënten in onze voeding en de sociale en milieu-impact van de chocolade-industrie.

Fairtrade en Duurzaamheid

Tony’s Chocolonely is een merk dat bekend staat om zijn inzet voor fairtrade en duurzaamheid. Het bedrijf werkt samen met Fairtrade, een keurmerk dat garandeert dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Tony’s Chocolonely betaalt boeren een hogere prijs voor hun cacaobonen dan de marktprijs, zodat ze een leefbaar inkomen kunnen verdienen.

Naast fairtrade werkt Tony’s Chocolonely ook aan duurzaamheid. Het bedrijf heeft zichzelf tot doel gesteld om 100% slaafvrij geproduceerde chocolade te maken. Om dit doel te bereiken, werkt het bedrijf samen met boeren in Ivoorkust en Ghana om de productie van cacao te verbeteren en kinderarbeid te voorkomen.

Tony’s Chocolonely heeft ook een Direct Trade-programma, waarbij het bedrijf rechtstreeks cacaobonen koopt van boeren en coöperaties. Dit zorgt voor een betere prijs voor de boeren en een betere kwaliteit van de cacao.

Het bedrijf zet zich ook in voor gelijkheid in de cacaoketen. Tony’s Chocolonely werkt samen met andere chocoladeproducenten om de hele industrie te veranderen en ervoor te zorgen dat alle boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun cacaobonen.

Tony’s Chocolonely is vier keer uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland. Het bedrijf streeft ernaar om een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven en de hele chocolade-industrie te veranderen.

Fairtrade en Duurzaamheid

Sociale Media en Advertenties

Tony’s Chocolonely heeft een sterke aanwezigheid op sociale media, waarbij het merk regelmatig nieuwe content deelt en interactie aangaat met volgers. Het bedrijf heeft een groot aantal volgers op platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter, waar het regelmatig foto’s en video’s van zijn producten deelt.

Het bedrijf heeft ook een sterke focus op advertenties, met name op sociale media. Tony’s Chocolonely maakt gebruik van gerichte advertenties om zijn producten te promoten aan specifieke doelgroepen, waardoor het merk een breder publiek kan bereiken.

Een van de meest opvallende campagnes van Tony’s Chocolonely was de “slaafvrije chocolade” campagne, die het bedrijf opzette om het bewustzijn te vergroten over de problemen met betrekking tot de productie van chocolade in ontwikkelingslanden. Deze campagne was een groot succes en werd een gespreksonderwerp op sociale media en in de traditionele media.

Tony’s Chocolonely is erin geslaagd om een sterke aanwezigheid op sociale media op te bouwen en heeft bewezen dat het in staat is om effectieve advertentiecampagnes te voeren. Het merk blijft innoveren en experimenteren met nieuwe manieren om zijn producten te promoten en zijn boodschap over te brengen.

Inclusiviteit en Diversiteit

Tony’s Chocolonely is niet alleen bekend om zijn heerlijke chocolade maar ook om zijn inzet voor inclusiviteit en diversiteit. Het bedrijf zet zich in voor een eerlijke en duurzame chocolade-industrie en werkt samen met cacaoboeren om hen te helpen een leefbaar inkomen te verdienen. Daarnaast zet Tony’s Chocolonely zich in voor inclusiviteit en diversiteit in de samenleving en in het bedrijf zelf.

Het bedrijf heeft een inclusief en diversiteitsbeleid waarin het zich richt op verschillende aspecten van diversiteit, waaronder gender, etniciteit, leeftijd, seksualiteit, religie en neurodiversiteit. Tony’s Chocolonely werkt er hard aan om een inclusieve en diverse werkomgeving te creëren waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

Tony’s Chocolonely heeft ook speciale aandacht voor neurodiversiteit en autisme. Het bedrijf heeft een partnership met Specialisterren, een organisatie die mensen met autisme traint en inzet als softwaretesters. Tony’s Chocolonely heeft ook een aantal medewerkers met autisme in dienst en biedt hen de nodige ondersteuning en begeleiding.

Daarnaast heeft Tony’s Chocolonely ook oog voor kinderen en volwassenen. Het bedrijf werkt samen met verschillende organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren, zoals Unicef en Save the Children. Tony’s Chocolonely is ook betrokken bij verschillende projecten die gericht zijn op het verbeteren van de leefomstandigheden van volwassenen in ontwikkelingslanden.

Kortom, Tony’s Chocolonely is niet alleen een heerlijke chocolade, maar ook een bedrijf dat zich inzet voor een eerlijke en duurzame chocolade-industrie en inclusiviteit en diversiteit in de samenleving en in het bedrijf zelf.

Inclusiviteit en Diversiteit

Veelgestelde vragen

Wat zit er in de Tony’s Chocolonely adventskalender?

De Tony’s Chocolonely adventskalender bevat 24 mini chocoladerepen in verschillende smaken. De smaken variëren van melkchocolade tot pure chocolade met bijvoorbeeld karamel-zeezout of pecan-kokos.

Wat is het verhaal achter Tony’s Chocolonely?

Tony’s Chocolonely is opgericht in 2005 met als doel om de chocolade-industrie slaafvrij te maken. Het bedrijf zet zich in voor een eerlijke prijs voor cacaoboeren en werkt aan het uitbannen van kinderarbeid en moderne slavernij in de cacaoteelt.

Waar kan ik de Tony’s Chocolonely adventskalender kopen?

De Tony’s Chocolonely adventskalender is verkrijgbaar bij verschillende supermarkten, chocoladewinkels en online shops. Het is ook mogelijk om de adventskalender direct bij Tony’s Chocolonely te bestellen via hun website.

Hoeveel chocolade zit er in de Tony’s Chocolonely adventskalender?

In de Tony’s Chocolonely adventskalender zitten 24 mini chocoladerepen van elk 50 gram. In totaal bevat de adventskalender dus 1200 gram chocolade.

Wat zijn de ingrediënten van Tony’s Chocolonely?

De ingrediënten van Tony’s Chocolonely zijn afhankelijk van de smaak. Over het algemeen gebruikt Tony’s Chocolonely fairtrade en biologische ingrediënten. Op de verpakking van elke chocoladereep staan de ingrediënten vermeld.

Hoeveel kost de Tony’s Chocolonely adventskalender?

De prijs van de Tony’s Chocolonely adventskalender kan variëren afhankelijk van waar je hem koopt. Over het algemeen kost de adventskalender tussen de €20 en €25.

 1. https://www.nu.nl/economie/6268156/tonys-chocolonely-komt-grotendeels-in-handen-van-belgische-bierfamilie.html
 2. https://www.duurzaam-ondernemen.nl/tonys-chocolonely-meest-duurzame-merk-volgens-nederlandse-consumenten/
 3. https://retailtrends.nl/news/69101/tonys-chocolonely-is-duurzaamste-merk