Adventskalender jongens: De leukste cadeautjes voor de feestdagen

Adventskalenders zijn een populaire manier om af te tellen naar Kerstmis. Voor jongens zijn er veel verschillende adventskalenders beschikbaar, van Lego en Playmobil tot modelbouw en verrassingskalenders. Het kan echter moeilijk zijn om te kiezen welke adventskalender het beste bij jouw kind past. In dit artikel leer je meer over de verschillende soorten adventskalenders en hoe je de beste kunt kiezen voor jouw zoon.

Een adventskalender is een kalender met vakjes die je elke dag tot aan Kerstmis mag openmaken. Achter elk vakje zit een verrassing, zoals chocolade, speelgoed of spreuken. Adventskalenders zijn erg populair, vooral onder kinderen. Voor jongens zijn er veel verschillende soorten adventskalenders beschikbaar, van Lego en Playmobil tot modelbouw en verrassingskalenders. Het kan echter moeilijk zijn om te kiezen welke adventskalender het beste bij jouw kind past. In dit artikel leer je meer over de verschillende soorten adventskalenders en hoe je de beste kunt kiezen voor jouw zoon.

Adventskalender jongens

Key Takeaways

 • Adventskalenders zijn een populaire manier om af te tellen naar Kerstmis.
 • Er zijn veel verschillende adventskalenders beschikbaar voor jongens, van Lego en Playmobil tot modelbouw en verrassingskalenders.
 • Bij het kiezen van een adventskalender voor jouw zoon is het belangrijk om rekening te houden met zijn interesses en leeftijd.

Wat is een Adventskalender?

Een Adventskalender is een kalender die wordt gebruikt om af te tellen naar Kerstmis. Deze kalender begint op 1 december en eindigt op kerstavond, 24 december. Een Adventskalender heeft 24 vakjes, één voor elke dag tot aan kerstavond. Elk vakje bevat een verrassing die de ontvanger kan openen op de betreffende dag.

De inhoud van de vakjes kan variëren. Sommige Adventskalenders hebben chocolaatjes of snoepjes achter de vakjes, terwijl andere kalenders kleine cadeautjes bevatten. Er zijn ook Adventskalenders die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en die speelgoed bevatten.

Adventskalenders zijn een leuke manier om af te tellen naar Kerstmis en kunnen een geweldig cadeau zijn voor kinderen en volwassenen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en thema’s, waardoor er voor iedereen wel een geschikte Adventskalender te vinden is.

Dus als je op zoek bent naar een leuke manier om af te tellen naar Kerstmis, overweeg dan om een Adventskalender te kopen. Met 24 vakjes vol verrassingen zal het zeker een feestelijke en spannende tijd zijn tot aan kerstavond.

Populaire Adventskalenders voor Jongens

Er zijn veel verschillende soorten adventskalenders voor jongens beschikbaar op de markt. Hieronder hebben we een aantal van de meest populaire adventskalenders voor jongens op een rijtje gezet.

Lego Adventskalender

De Lego adventskalender is een van de meest populaire adventskalenders voor jongens. Deze adventskalender bevat 24 Lego minifiguren en bouwsets die perfect zijn voor de feestdagen. Elk vakje bevat een nieuwe verrassing om aan de bouwset toe te voegen. De Lego adventskalender is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.

Hot Wheels Adventskalender

De Hot Wheels adventskalender is een geweldige keuze voor jongens die van auto’s houden. Deze adventskalender bevat 24 verschillende Hot Wheels auto’s en accessoires. Elk vakje bevat een nieuwe verrassing om aan de verzameling toe te voegen. De Hot Wheels adventskalender is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder.

Playmobil Adventskalender

De Playmobil adventskalender is een andere populaire adventskalender voor jongens. Deze adventskalender bevat 24 Playmobil-figuren en accessoires die perfect zijn voor de feestdagen. Elk vakje bevat een nieuwe verrassing om aan de verzameling toe te voegen. De Playmobil adventskalender is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder.

Star Wars Adventskalender

De Star Wars adventskalender is een geweldige keuze voor jongens die van de Star Wars-franchise houden. Deze adventskalender bevat 24 Star Wars-figuurtjes en accessoires. Elk vakje bevat een nieuwe verrassing om aan de verzameling toe te voegen. De Star Wars adventskalender is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.

Over het algemeen zijn de adventskalenders van Lego, Hot Wheels, Playmobil en Star Wars erg populair onder jongens. Deze adventskalenders bieden een geweldige manier om de feestdagen te vieren en kinderen te vermaken met een dagelijkse verrassing.

Hoe Kies je de Beste Adventskalender?

Het kiezen van de beste adventskalender kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet wat je zoekt. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste adventskalender te kiezen:

 • Kies een thema: Adventskalenders zijn er in verschillende thema’s, waaronder chocolade, speelgoed, cosmetica en meer. Overweeg het thema dat het beste past bij de persoon voor wie je de adventskalender koopt.
 • Bekijk het aanbod: Er zijn veel verschillende adventskalenders beschikbaar op de markt. Bekijk het aanbod en vergelijk de prijzen en inhoud van verschillende adventskalenders voordat je er een koopt.
 • Overweeg de keuze: Sommige adventskalenders bieden meer keuze dan anderen. Als je op zoek bent naar een adventskalender met veel variatie, overweeg dan een adventskalender met meerdere vakjes en verschillende cadeautjes.
 • Kies waar je hem wilt kopen: Adventskalenders zijn beschikbaar bij verschillende winkels en online retailers. Overweeg waar je de adventskalender wilt kopen en vergelijk de prijzen voordat je er een koopt.

Het kiezen van de beste adventskalender kan een leuke en spannende ervaring zijn. Volg deze tips en je zult zeker de perfecte adventskalender vinden voor de persoon voor wie je hem koopt.

Adventskalenders met Verrassingen

Adventskalenders zijn een leuke manier om af te tellen naar Kerstmis en elke dag een nieuwe verrassing te ontdekken. Hieronder vind je een overzicht van adventskalenders met verschillende soorten verrassingen voor jongens.

Adventskalenders met Snoep

Voor jongens die van snoep houden, zijn er verschillende adventskalenders met lekkere verrassingen. Deze kalenders bevatten vaak een mix van verschillende soorten snoepgoed, zoals chocolade, gummies en zuurtjes. Sommige adventskalenders hebben zelfs een thema, zoals een kalender met alleen maar Haribo snoepjes.

Adventskalenders met Speelgoed

Voor jongens die graag spelen, zijn er adventskalenders met kleine speelgoedverrassingen. Deze kalenders bevatten vaak een mix van verschillende soorten speelgoed, zoals autootjes, figuurtjes en puzzels. Sommige adventskalenders hebben zelfs een thema, zoals een kalender met alleen maar LEGO verrassingen.

Adventskalenders met Verzorgingsproducten

Voor jongens die zich graag verzorgen, zijn er adventskalenders met verzorgingsproducten voor mannen. Deze kalenders bevatten vaak een mix van verschillende soorten verzorgingsproducten, zoals douchegel, deodorant en aftershave. Sommige adventskalenders hebben zelfs een thema, zoals een kalender met alleen maar baardverzorgingsproducten.

Of je nu op zoek bent naar een adventskalender met snoep, speelgoed of verzorgingsproducten, er is voor elk wat wils. Elke dag ontdek je een nieuwe verrassing en zo tel je af naar Kerstmis.

Speciale Adventskalenders

Adventskalenders zijn niet alleen voor kinderen. Voor volwassenen zijn er ook speciale adventskalenders, zoals bier adventskalenders, gin adventskalenders en whisky adventskalenders. Hieronder worden deze speciale adventskalenders toegelicht.

Bier Adventskalender

Een bier adventskalender is de perfecte manier om in de kerstsfeer te komen. In deze adventskalender zitten 24 verschillende bieren, één voor elke dag tot aan kerst. De bieren zijn speciaal geselecteerd en variëren van IPA’s tot stouts en van Belgische bieren tot Nederlandse bieren. Een bier adventskalender is een leuk cadeau voor elke bierliefhebber.

Gin Adventskalender

Een gin adventskalender is een geweldige manier om nieuwe en verschillende soorten gin te ontdekken. In deze adventskalender zitten 24 verschillende soorten gin, één voor elke dag tot aan kerst. De gins variëren van klassieke London Dry Gin tot meer ongewone smaken zoals roze gin. Een gin adventskalender is een geweldig cadeau voor elke ginliefhebber.

Whisky Adventskalender

Een whisky adventskalender is een geweldig cadeau voor de whisky liefhebber. In deze adventskalender zitten 24 verschillende soorten whisky, één voor elke dag tot aan kerst. De whisky’s variëren van Schotse whisky tot Ierse whisky en van bourbon tot Japanse whisky. Een whisky adventskalender is een leuke manier om nieuwe en verschillende soorten whisky te ontdekken.

In het algemeen zijn deze speciale adventskalenders een leuke manier om nieuwe en verschillende soorten dranken te ontdekken. Of het nu gaat om bier, gin of whisky, er is voor elk wat wils. Adventskalenders zijn een geweldig cadeau voor elke drankliefhebber en zorgen voor een leuke en feestelijke manier om de kerstdagen door te brengen.

Waar te Koop?

Voor wie op zoek is naar een adventskalender voor jongens, zijn er verschillende winkels waar je deze kunt kopen. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de meest populaire winkels en websites waar je adventskalenders voor jongens kunt vinden.

Bol.com

Bol.com is een van de grootste online winkels van Nederland en heeft een uitgebreid aanbod aan adventskalenders voor jongens. Je kunt hier terecht voor verschillende soorten kalenders, van LEGO tot chocolade. Bovendien biedt bol.com vaak kortingen aan op adventskalenders, dus het is zeker de moeite waard om hier te kijken als je op zoek bent naar een leuke kalender voor je zoon.

Amazon

Amazon is een andere populaire online winkel waar je adventskalenders voor jongens kunt vinden. Het voordeel van Amazon is dat je hier ook internationale merken kunt vinden die niet altijd in Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat de verzendkosten soms hoog kunnen zijn als je bijvoorbeeld een adventskalender uit de Verenigde Staten bestelt.

Winkels

Naast online winkels kun je ook in fysieke winkels terecht voor adventskalenders voor jongens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speelgoedwinkels zoals Intertoys en Bart Smit, maar ook aan supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo. Het voordeel van winkels is dat je de adventskalenders kunt bekijken voordat je ze koopt en dat je ze meteen mee naar huis kunt nemen.

Adventskalendershop.nl

Adventskalendershop.nl is een speciaalzaak die zich volledig richt op adventskalenders. Hier vind je dan ook een zeer uitgebreid aanbod aan kalenders, waaronder veel speciale kalenders voor jongens. Bovendien biedt de website regelmatig kortingen aan, dus het loont zeker de moeite om hier te kijken als je op zoek bent naar een adventskalender voor je zoon.

Kortingen

Tot slot willen we nog even benadrukken dat het altijd de moeite waard is om te kijken of er kortingen beschikbaar zijn op adventskalenders. Veel winkels en websites bieden namelijk kortingen aan op adventskalenders, vooral als je er meerdere tegelijk koopt. Houd dus de aanbiedingen goed in de gaten en sla je slag als je een goede deal ziet!

Adventskalenders voor Andere Doelgroepen

Naast adventskalenders voor jongens zijn er ook adventskalenders voor andere doelgroepen. Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven van adventskalenders voor meisjes, volwassenen en mannen.

Adventskalenders voor Meisjes

Voor meisjes zijn er diverse adventskalenders beschikbaar. Zo zijn er adventskalenders met make-up, sieraden en nagellak. Ook zijn er adventskalenders met speelgoed, zoals poppetjes en knutselspullen. Hieronder staan enkele voorbeelden van adventskalenders voor meisjes:

Adventskalender Inhoud
Essence Adventskalender 2022 Make-up producten
L.O.L. Surprise Adventskalender Poppen en accessoires
Disney Frozen Adventskalender Knutselspullen en speelgoed

Adventskalenders voor Volwassenen

Ook voor volwassenen zijn er adventskalenders beschikbaar. Deze adventskalenders bevatten vaak luxere producten, zoals verzorgingsproducten, parfums en wijnen. Hieronder staan enkele voorbeelden van adventskalenders voor volwassenen:

Adventskalender Inhoud
Rituals Adventskalender 2022 Verzorgingsproducten
Douglas Adventskalender Parfums en make-up
Wijn Adventskalender Diverse wijnen

Adventskalenders voor Mannen

Voor mannen zijn er ook diverse adventskalenders beschikbaar. Deze adventskalenders bevatten vaak producten als bier, verzorgingsproducten, bouwpakketten en gadgets. Hieronder staan enkele voorbeelden van adventskalenders voor mannen:

Adventskalender Inhoud
Bier Adventskalender Diverse biersoorten
Man-Box Adventskalender Gadgets en verzorgingsproducten
Lego Star Wars Adventskalender Bouwpakketten

Al met al zijn er dus adventskalenders beschikbaar voor diverse doelgroepen en met diverse inhoud.

Conclusie

In dit artikel zijn de top 10 adventskalenders voor jongens in 2022 besproken. Adventskalenders zijn een geweldige manier om af te tellen naar Kerstmis en om elke dag een klein cadeautje te ontvangen. Er zijn veel verschillende soorten adventskalenders beschikbaar, van chocolade tot speelgoed en zelfs christelijke kalenders.

Het is belangrijk om te bedenken wat de interesses van de jongen zijn bij het kiezen van een adventskalender. Als de jongen van Lego houdt, is er bijvoorbeeld een Lego adventskalender beschikbaar. Als de jongen van voetbal houdt, is er ook een voetbalkalender beschikbaar.

December is een drukke maand en het kan gemakkelijk zijn om de dagen voor Kerstmis te vergeten. Een adventskalender helpt om de feestelijke sfeer levend te houden en elke dag te genieten van een klein cadeautje.

Kortom, er zijn veel verschillende adventskalenders beschikbaar voor jongens in 2022. Of de jongen nu van chocolade, speelgoed of iets anders houdt, er is een adventskalender beschikbaar die bij hem past. Adventskalenders zijn een leuke manier om af te tellen naar Kerstmis en om elke dag een klein cadeautje te ontvangen.

Adventskalender jongens

Veelgestelde vragen

Wat is een originele adventskalender voor jongens?

Een originele adventskalender voor jongens is er een die past bij de interesses en leeftijd van de jongen. Denk bijvoorbeeld aan een adventskalender met Lego, Playmobil, Hot Wheels, Nerf of Star Wars als thema. Ook een adventskalender met chocolade of snoep is altijd een succes bij jongens.

Wat zijn de leukste adventskalenders voor jongens?

De leukste adventskalenders voor jongens zijn afhankelijk van de interesses van de jongen. Hieronder vind je een aantal populaire adventskalenders voor jongens:

 • Lego adventskalender
 • Playmobil adventskalender
 • Hot Wheels adventskalender
 • Nerf adventskalender
 • Star Wars adventskalender
 • Chocolade adventskalender

Hoe maak je zelf een adventskalender voor jongens?

Het zelf maken van een adventskalender voor jongens kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld kleine cadeautjes of snoepjes in papieren zakjes doen en deze aan een touwtje hangen. Ook kun je een adventskalender van karton maken en deze vullen met cadeautjes. Op internet zijn talloze DIY-tips te vinden voor het maken van een adventskalender.

Wat zijn goedkope adventskalenders voor jongens?

Er zijn verschillende goedkope adventskalenders voor jongens verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een adventskalender met chocolade of snoep. Ook zijn er adventskalenders met kleine speelgoedjes verkrijgbaar voor een lage prijs.

Hoeveel cadeautjes moeten er in een adventskalender voor jongens?

Een adventskalender voor jongens heeft doorgaans 24 vakjes, één voor elke dag in december tot aan Kerst. Het is gebruikelijk om in elk vakje een klein cadeautje te stoppen. Dit kunnen kleine speelgoedjes zijn, snoepjes of andere kleine verrassingen.

Wat zijn populaire adventskalenders voor jongens?

Populaire adventskalenders voor jongens zijn onder andere adventskalenders met Lego, Playmobil, Hot Wheels, Nerf of Star Wars als thema. Ook adventskalenders met chocolade of snoep zijn populair bij jongens.

 1. https://www.theater.nl/nieuws/bert-visscher-noemt-kerst-een-traumafeest/
 2. https://www.linda.nl/nieuws/buitenland/vrouw-slikt-airpod-door/
 3. https://www.girlscene.nl/tandem-naar-marokko-fietsen