Houten adventskalender: De perfecte manier om af te tellen naar Kerstmis

Houten adventskalenders zijn traditionele kerstdecoraties die elk jaar populairder worden. Deze kalenders zijn gemaakt van hout en hebben 24 of 25 vakjes die zijn ontworpen om kleine cadeautjes te bevatten die elke dag in de aanloop naar Kerstmis worden geopend. Houten adventskalenders zijn niet alleen leuk om te gebruiken als decoratie, maar ze zijn ook een geweldig cadeau-idee voor vrienden en familie.

Geschiedenis en Betekenis van Houten Adventskalender De adventskalender is ontstaan in Duitsland in de 19e eeuw en is sindsdien een populaire kersttraditie geworden in veel landen over de hele wereld. De eerste adventskalenders waren gemaakt van papier en hadden kleine deurtjes die elke dag werden geopend om een ​​klein plaatje of vers te onthullen. In de loop der jaren zijn adventskalenders geëvolueerd en zijn er nu veel verschillende soorten, waaronder houten adventskalenders.

Hoe Kies Je de Beste Houten Adventskalender Als je op zoek bent naar de beste houten adventskalender, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je bedenken voor wie de kalender is en wat hun interesses zijn. Er zijn veel verschillende soorten houten adventskalenders beschikbaar, van traditionele kerstthema’s tot moderne ontwerpen. Je moet ook rekening houden met de grootte van de kalender en hoeveel vakjes er zijn, afhankelijk van hoeveel cadeautjes je wilt geven.

Houten Adventskalender 2023

Key Takeaways

 • Houten adventskalenders zijn traditionele kerstdecoraties die elk jaar populairder worden en een geweldig cadeau-idee zijn voor vrienden en familie.
 • De adventskalender is ontstaan in Duitsland in de 19e eeuw en is sindsdien een populaire kersttraditie geworden in veel landen over de hele wereld.
 • Bij het kiezen van de beste houten adventskalender moet je rekening houden met de interesses van de ontvanger en de grootte en het aantal vakjes van de kalender.

Geschiedenis en Betekenis van Houten Adventskalender

De houten adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw. Het is een hulpmiddel om in de adventstijd in huiselijke kring toe te leven naar Kerstmis, een belangrijk christelijk feest. De adventskalendertraditie is van oudsher in Duitsland en Oostenrijk het sterkst aanwezig.

De eerste handgemaakte houten adventskalender werd in 1851 gemaakt. De eerste gedrukte adventskalender Gerhard Lang wordt vaak de maker van de moderne adventskalender genoemd. Lang was een drukker uit Duitsland die in 1908 de eerste gedrukte adventskalender op de markt bracht.

Een houten adventskalender is een aftelkalender voor kerstmis. Het bestaat uit 24 vakjes/luikjes. Je opent het eerste vakje op 1 december van ieder jaar en het laatste op 24 december. Achter ieder vakje vind je vervolgens een leuke verrassing. De houten adventskalender is een duurzaam alternatief voor de traditionele papieren adventskalender.

De houten adventskalender is een populair kerstcadeau en wordt vaak gebruikt als decoratie voor de feestdagen. Het is een geweldige manier om de kersttijd te vieren en om kinderen te leren over de betekenis van Kerstmis. Het is ook een geweldige manier om de familie samen te brengen en om de vakantiegeest te verspreiden.

Houten adventskalenders worden vaak gemaakt van duurzame materialen zoals hout en worden vaak met de hand gemaakt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen en kunnen worden gevuld met verschillende soorten verrassingen, zoals snoepjes, kleine speelgoedjes of inspirerende quotes.

Hoe Kies Je de Beste Houten Adventskalender

Bij het kiezen van de beste houten adventskalender zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hieronder worden enkele belangrijke aspecten besproken die kunnen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Materiaal en Kwaliteit

Het materiaal van de adventskalender is van groot belang voor de duurzaamheid en kwaliteit. Hout is een populair materiaal voor adventskalenders vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Zorg ervoor dat het hout van goede kwaliteit is en dat de afwerking ook van hoog niveau is.

Design en Uniekheid

Het design en de uniekheid van de adventskalender zijn ook belangrijke factoren om te overwegen. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar, van traditionele tot moderne stijlen. Kies een ontwerp dat past bij de persoonlijke voorkeur en interieur van de ontvanger. Een gepersonaliseerde adventskalender kan ook een uniek en speciaal cadeau zijn.

Verlichtingsopties

Sommige houten adventskalenders zijn voorzien van LED-verlichting. Dit kan een extra feestelijke touch geven aan het cadeau. Controleer of de verlichting werkt op batterijen en of deze gemakkelijk te vervangen zijn om ervoor te zorgen dat de adventskalender elk jaar opnieuw gebruikt kan worden.

Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en te overwegen wat het beste past bij de persoonlijke voorkeur en behoeften van de ontvanger. Een houten adventskalender kan een prachtig cadeau zijn dat jaar na jaar gebruikt kan worden, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om de beste optie te vinden.

Houten Adventskalender als Cadeau

Een houten adventskalender is een uniek cadeau-idee voor vrienden, familie of collega’s. Het is een geweldige manier om de kersttijd in te luiden en om de ontvanger elke dag te verrassen met een klein cadeautje. Hieronder vindt u enkele tips over hoe u uw houten adventskalender kunt personaliseren en hoe u deze kunt laten verpakken en verzenden.

Personalisatie Opties

Een houten adventskalender kan op verschillende manieren worden gepersonaliseerd. Hier zijn enkele tips:

 • Voeg een persoonlijke boodschap toe: U kunt een boodschap toevoegen aan de houten adventskalender om het cadeau nog specialer te maken. Dit kan een korte boodschap zijn zoals “Fijne feestdagen!” of een langere boodschap waarin u uw gevoelens en gedachten deelt.
 • Kies een specifiek thema: Als de ontvanger van de houten adventskalender een specifieke interesse heeft, kunt u het cadeau aan dat thema aanpassen. Bijvoorbeeld, als de ontvanger van muziek houdt, kunt u een houten adventskalender kiezen met muzieknoten erop.
 • Voeg foto’s toe: U kunt foto’s toevoegen aan de houten adventskalender om het cadeau nog persoonlijker te maken. Dit kan bijvoorbeeld foto’s zijn van de ontvanger of foto’s van jullie samen.

Verpakking en Verzending

Als u de houten adventskalender als cadeau wilt verzenden, is het belangrijk om deze goed te verpakken om beschadiging tijdens het transport te voorkomen. Hier zijn enkele tips:

 • Gebruik stevige verpakking: Zorg ervoor dat de houten adventskalender goed verpakt is in stevig karton om beschadiging tijdens het transport te voorkomen.
 • Voeg beschermend materiaal toe: Voeg voldoende beschermend materiaal toe, zoals bubbeltjesplastic of opvulmateriaal, om te voorkomen dat de houten adventskalender tijdens het transport beweegt.
 • Kies de juiste verzendmethode: Kies een verzendmethode die past bij de grootte en het gewicht van de houten adventskalender. Als u bijvoorbeeld een grote houten adventskalender verstuurt, moet u mogelijk kiezen voor een verzendmethode die speciaal is ontworpen voor grote pakketten.

Met deze tips kunt u uw houten adventskalender als cadeau nog specialer maken en ervoor zorgen dat deze veilig en onbeschadigd aankomt bij de ontvanger.

Online Winkelen voor Houten Adventskalender

Als je op zoek bent naar een houten adventskalender, zijn er verschillende manieren om online te winkelen. Hieronder vind je enkele manieren om het perfecte cadeau te vinden.

Etsy en Andere Platforms

Een van de beste plaatsen om houten adventskalenders te vinden, is op Etsy. Etsy is een online platform waar verkopers handgemaakte en unieke items verkopen, waaronder adventskalenders. Op Etsy kun je verschillende soorten houten adventskalenders vinden, van eenvoudige tot zeer gedetailleerde kalenders. Je kunt ook de verkoper een bericht sturen om te vragen of ze een gepersonaliseerde adventskalender kunnen maken.

Naast Etsy zijn er nog andere platforms waar je houten adventskalenders kunt vinden, zoals Amazon en Bol.com. Deze platforms hebben een breed scala aan adventskalenders, waaronder houten adventskalenders.

Nieuwsbrieven en Exclusieve Aanbiedingen

Een andere manier om een houten adventskalender te vinden, is door je aan te melden voor nieuwsbrieven van verkopers of winkels die houten adventskalenders verkopen. Door je aan te melden voor deze nieuwsbrieven, ontvang je exclusieve aanbiedingen en kortingscodes die je kunt gebruiken bij het online winkelen.

Sommige winkels bieden ook exclusieve adventskalenders aan die alleen beschikbaar zijn voor nieuwsbriefabonnees. Door je aan te melden voor deze nieuwsbrieven, heb je de mogelijkheid om unieke houten adventskalenders te vinden die niet beschikbaar zijn voor het grote publiek.

In het kort, als je op zoek bent naar een houten adventskalender, zijn er verschillende manieren om online te winkelen. Etsy en andere platforms bieden een breed scala aan houten adventskalenders, terwijl nieuwsbrieven en exclusieve aanbiedingen je de mogelijkheid geven om unieke houten adventskalenders te vinden.

Veelvoorkomende Problemen en Oplossingen

Batterij en Verlichtingsproblemen

Een veelvoorkomend probleem bij houten adventskalenders is dat de batterijen van de led-verlichting snel leeg raken. Dit kan frustrerend zijn, vooral als je wilt dat de verlichting gedurende de hele adventsperiode blijft branden. Er zijn echter verschillende oplossingen voor dit probleem.

Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de batterijen van goede kwaliteit zijn en volledig zijn opgeladen voordat je ze in de adventskalender plaatst. Als de batterijen al leeg zijn voordat je ze in de kalender plaatst, zal de verlichting niet lang meegaan.

Een andere oplossing is om de verlichting alleen aan te zetten wanneer het nodig is. Als je de verlichting de hele dag aan laat staan, zal de batterij veel sneller leeg raken. Het is daarom aan te raden om de verlichting alleen aan te zetten wanneer het donker is en de adventskalender goed zichtbaar moet zijn.

Contact en Klantenservice

Als je problemen ondervindt met je houten adventskalender, is het belangrijk om contact op te nemen met de klantenservice van de fabrikant. Dit kan via e-mail of telefoon. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie bij de hand hebt, zoals het serienummer van de kalender en een gedetailleerde beschrijving van het probleem dat je ondervindt.

Het kan ook zijn dat je een captcha moet invullen voordat je contact kunt opnemen met de klantenservice. Dit is om ervoor te zorgen dat alleen echte klanten contact opnemen en om spam te voorkomen. Als je problemen ondervindt met het invullen van de captcha, controleer dan of je browser up-to-date is en of er geen ad blockers actief zijn.

Over het algemeen hebben de meeste fabrikanten een goede klantenservice die je snel en efficiënt kan helpen bij eventuele problemen met je houten adventskalender.

Extra Tips voor Houten Adventskalender

Een houten adventskalender is een mooie en duurzame manier om af te tellen naar Kerstmis. Hier zijn enkele extra tips om ervoor te zorgen dat je adventskalender er nog beter uitziet en je er nog meer van kunt genieten.

 • Vul je houten adventskalender met lekkernijen zoals chocolade, snoepjes of kleine cadeautjes. Zorg ervoor dat je de vakjes niet te vol stopt, zodat je de cadeautjes er gemakkelijk uit kunt halen.
 • Maak je houten adventskalender extra speciaal door hem te versieren met zwart-wit lint, stickers of verf. Je kunt ook kleine kerstversieringen of figuurtjes toevoegen om hem er nog feestelijker uit te laten zien.
 • Meet de hoogte van je houten adventskalender voordat je hem ophangt. Zo weet je zeker dat hij op de juiste hoogte hangt en dat je er gemakkelijk bij kunt.
 • Kies een adventskalender met een kerstman-thema voor een extra leuke en feestelijke uitstraling. Er zijn veel verschillende ontwerpen beschikbaar, dus kies er een die bij je persoonlijke stijl past.
 • Vergeet niet om je houten adventskalender elk jaar opnieuw te gebruiken. Zo kun je er jarenlang van genieten en wordt het een mooie traditie in je familie.

Met deze extra tips kun je je houten adventskalender nog mooier en leuker maken. Veel plezier met het aftellen naar Kerstmis!

Houten Adventskalender 2023

Veelgestelde vragen

Wat zijn leuke cadeautjes voor in een adventskalender?

Leuke cadeautjes voor in een adventskalender zijn kleine verrassingen die passen bij de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan chocolaatjes, kleine speelgoedjes, sieraden, beautyproducten of kleine gadgets. Het is belangrijk om rekening te houden met de interesses en smaak van de ontvanger.

Welke merken hebben een houten adventskalender?

Er zijn verschillende merken die houten adventskalenders aanbieden, zoals HEMA, Blokker, Karwei en Intratuin. Daarnaast zijn er ook verschillende webshops die houten adventskalenders verkopen, zoals Bol.com, FonQ en Wehkamp.

Hoeveel vakjes heeft een gemiddelde adventskalender?

Een gemiddelde adventskalender heeft 24 vakjes, één voor elke dag van december tot aan kerstavond. Sommige adventskalenders hebben echter minder vakjes, bijvoorbeeld 12 of 16.

Wat is de gemiddelde prijs van een houten adventskalender?

De gemiddelde prijs van een houten adventskalender ligt tussen de €20 en €50. Dit is afhankelijk van het merk, de grootte en de inhoud van de adventskalender.

Hoe maak ik zelf een houten adventskalender?

Om zelf een houten adventskalender te maken, heb je houten plankjes nodig die je in vakjes kunt verdelen. Vervolgens kun je de vakjes vullen met kleine cadeautjes en versieren met verf, stickers of andere decoratie. Er zijn verschillende DIY-tutorials te vinden op internet die je stap voor stap uitleggen hoe je een houten adventskalender kunt maken.

Welke soorten adventskalenders zijn er nog meer dan houten?

Naast houten adventskalenders zijn er ook andere soorten adventskalenders, zoals papieren adventskalenders, chocolade adventskalenders, beauty adventskalenders en speelgoed adventskalenders. Er zijn zelfs adventskalenders voor huisdieren!

 1. https://www.linda.nl/meiden/meiden-trending/tiktok-dior-adventskalender-3500/
 2. https://www.omroephouten.nl/brouwerij-hommeles-wint-prestigieuze-bierprijs/
 3. https://www.plusonline.nl/feestdagen/zo-vieren-we-advent-in-de-wereld