Koffie Adventskalender 2023: de perfecte manier om af te tellen naar Kerstmis

Een koffie adventskalender is een perfect cadeau voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe smaken en variaties. Deze adventskalenders bevatten 24 vakjes die je vanaf 1 december kunt openen, elk gevuld met een andere smaak koffie. Het is een leuke manier om nieuwe koffiesoorten te ontdekken en te genieten van je dagelijkse kopje koffie tijdens de feestdagen.

Er zijn verschillende soorten koffie adventskalenders beschikbaar, van merken zoals L’Or en Nespresso tot onafhankelijke koffiebranders. Sommige adventskalenders bevatten koffiecups voor gebruik in een Nespresso-machine, terwijl andere koffiebonen bevatten die je zelf kunt malen. Er zijn ook adventskalenders met een mix van verschillende koffieproducten, zoals koffiepads en gemalen koffie.

Als je een koffie adventskalender cadeau wilt doen, is het belangrijk om te weten welke soort koffie de ontvanger het liefst drinkt. Als je niet zeker weet welke koffiesmaak je moet kiezen, kun je altijd gaan voor een adventskalender met een mix van verschillende smaken. Het is ook belangrijk om te controleren of de adventskalender geschikt is voor de koffiemachine van de ontvanger.

Koffie Adventskalender 2023

Key Takeaways

 • Een koffie adventskalender is een geweldig cadeau voor koffieliefhebbers tijdens de feestdagen.
 • Er zijn verschillende soorten koffie adventskalenders beschikbaar, van koffiecups tot koffiebonen.
 • Controleer of de adventskalender geschikt is voor de koffiemachine van de ontvanger en kies een mix van smaken als je niet zeker weet welke koffiesmaak je moet kiezen.

Wat is een Koffie Adventskalender

Een koffie adventskalender is een speciale adventskalender voor koffieliefhebbers. Het is een unieke manier om af te tellen tot Kerstmis. De adventskalender bestaat uit 24 vakjes, één voor elke dag van december tot aan kerstavond op 24 december.

Achter elk vakje zit een verrassende koffie(smaak), bijvoorbeeld in de vorm van een zakje koffiebonen of een pad/capsule. Hierdoor kun je 24 dagen lang genieten van verschillende soorten koffie.

De koffie adventskalender is een perfect cadeau voor koffieliefhebbers of om jezelf te verwennen tijdens de feestdagen. Het is ook een leuke manier om nieuwe koffiesmaken te ontdekken en te proberen.

Kortom, een koffie adventskalender is een geweldige manier om de feestdagen te vieren en te genieten van heerlijke koffie.

Soorten Koffie Adventskalenders

Als je op zoek bent naar een leuke manier om af te tellen naar Kerstmis en van koffie houdt, dan is een koffie adventskalender een geweldige optie. Er zijn verschillende soorten koffie adventskalenders beschikbaar, van Nespresso en L’Or tot Dolce Gusto en Pierre Hermé. In deze sectie zullen we enkele van de beschikbare opties bespreken.

Nespresso

Als je een Nespresso-machine hebt, dan is een Nespresso adventskalender een geweldige optie. Deze adventskalenders bevatten 24 verschillende koffiecapsules, zodat je elke dag kunt genieten van een nieuwe smaak. Nespresso adventskalenders zijn verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen, afhankelijk van de inhoud van de capsules.

L’Or

L’Or biedt ook een adventskalender aan voor koffieliefhebbers. Deze adventskalender bevat 24 verschillende koffiecapsules van L’Or, die geschikt zijn voor gebruik in Nespresso-machines. De capsules zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en intensiteiten, zodat je elke dag kunt genieten van een nieuwe koffie-ervaring.

Dolce Gusto

Als je een Dolce Gusto-machine hebt, dan is een Dolce Gusto adventskalender een geweldige optie. Deze adventskalenders bevatten 24 verschillende koffiecups, zodat je elke dag kunt genieten van een nieuwe smaak. Dolce Gusto adventskalenders zijn verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen, afhankelijk van de inhoud van de cups.

Pierre Hermé

Als je op zoek bent naar iets unieks, dan is de Pierre Hermé adventskalender een geweldige optie. Deze adventskalender bevat 24 verschillende koffiebonen van Pierre Hermé, een beroemde Franse patissier en chocolatier. Elke dag kun je genieten van een nieuwe smaak, zoals chocolade, hazelnoot of karamel.

Kortom, er zijn verschillende soorten koffie adventskalenders beschikbaar, van Nespresso en L’Or tot Dolce Gusto en Pierre Hermé. Kies de adventskalender die het beste bij jouw smaak en budget past en geniet van 24 dagen lang nieuwe koffie-ervaringen.

Hoe te Gebruiken

Een koffie adventskalender is een leuke manier om elke dag in de aanloop naar Kerstmis te genieten van verschillende koffiesmaken. Maar hoe gebruik je zo’n adventskalender eigenlijk?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor soort koffie er in de adventskalender zit. Sommige adventskalenders bevatten koffiebonen die je zelf moet malen, terwijl andere koffiepads of -capsules bevatten die je direct in je koffiemachine kunt gebruiken. Zorg er dus voor dat je weet welk type koffie er in jouw adventskalender zit.

Als je koffiebonen hebt, kun je deze malen en vervolgens in je koffiemachine gebruiken. Als je koffiepads of -capsules hebt, kun je deze direct in je koffiemachine plaatsen en de machine starten.

Als je geen koffiemachine hebt, kun je de koffie ook op traditionele wijze zetten met behulp van een filter. Maal de koffiebonen en plaats ze in een filter. Voeg vervolgens heet water toe en laat de koffie trekken.

Als je een Nespresso Vertuo machine hebt, is het belangrijk om te weten dat niet alle koffiepads of -capsules geschikt zijn voor dit type machine. Controleer dus of de koffie die in de adventskalender zit geschikt is voor jouw Nespresso Vertuo machine voordat je deze gebruikt.

Met deze tips kun je optimaal genieten van de verschillende koffiesmaken die in de adventskalender zitten. Veel plezier met proeven!

Koffie Adventskalender als Cadeau

Een koffie adventskalender is het perfecte cadeau voor elke koffieliefhebber. Het is een origineel en leuk cadeau-idee voor volwassenen. Hieronder hebben we twee subsecties: Voor Mannen en Voor Vrouwen, om je te helpen bij het kiezen van de juiste koffie adventskalender als cadeau.

Voor Mannen

Als je op zoek bent naar een koffie adventskalender voor mannen, dan zijn er verschillende opties beschikbaar. Een aantal van de beste opties zijn:

 • Koffie Adventskalender Coffee Friend Classic (koffiebonen): Deze adventskalender bevat 24 pakjes uitzonderlijke koffie van één enkele herkomst uit de bekendste koffieregio’s ter wereld. Met in elk pakje 24 gram vers gebrande koffiebonen kun je 2 heerlijke kopjes zetten. Dit is een geweldig cadeau voor mannen die graag nieuwe koffiesoorten willen uitproberen.
 • Koffie adventskalender met gemalen koffie: Deze adventskalender bevat 24 zakjes gemalen koffie van 17 gram (2 kopjes). Het gaat hier om 24 verschillende soorten koffie! Dit is een perfect cadeau voor mannen die van gemalen koffie houden.

Voor Vrouwen

Als je op zoek bent naar een koffie adventskalender voor vrouwen, dan zijn er verschillende opties beschikbaar. Een aantal van de beste opties zijn:

 • Shamila adventskalender met gemalen koffie: Een alternatief op de Boxiland variant is deze Shamila adventskalender met gemalen koffie. Deze bevat 24 zakjes gemalen koffie van 17 gram (2 kopjes). Het gaat hier om 24 verschillende soorten koffie! Dit is een perfect cadeau voor vrouwen die van gemalen koffie houden.
 • Merry Coffee Time adventskalender: Deze prachtige koffie-adventskalender is gevuld met 24 verschillende soorten koffie. De adventskalender heeft 24 deurtjes om te openen. Achter elk deurtje vind je een zakje koffie, verpakt in kleine platte polyzakjes van 15 gram. Dat wordt 24 dagen lang genieten! Dit is een geweldig cadeau voor vrouwen die van een verrassing houden.

Kortom, een koffie adventskalender is een geweldig cadeau voor elke koffieliefhebber. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor mannen of vrouwen, er zijn voldoende opties beschikbaar om uit te kiezen.

Koffie Adventskalender als Cadeau

Extra’s en Accessoires

Naast de koffie adventskalenders zijn er ook verschillende extra’s en accessoires beschikbaar om het koffie drinken tijdens de feestdagen nog leuker te maken. Hieronder vind je enkele suggesties:

 • Koffiebonen: Als je niet genoeg hebt aan de koffiecups in de adventskalender, kun je altijd extra koffiebonen kopen. Zo kun je zelf je favoriete koffie maken tijdens de feestdagen. Er zijn verschillende soorten koffiebonen beschikbaar, zoals Arabicabonen en Robustabonen.
 • Koffiemokken: Drink je koffie in stijl met een mooie koffiemok. Er zijn verschillende soorten koffiemokken beschikbaar, van klassieke witte mokken tot mokken met leuke teksten erop.
 • Melkopschuimer: Maak je koffie nog lekkerder met een melkopschuimer. Hiermee kun je gemakkelijk melkschuim maken voor bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato.
 • Thee adventskalender: Ben je geen fan van koffie, maar wel van thee? Dan is een thee adventskalender wellicht iets voor jou. Hiermee kun je elke dag een nieuwe thee ontdekken tijdens de feestdagen.
 • Merry Coffee Time: Wil je helemaal in de kerstsfeer komen tijdens het koffiedrinken? Dan is de Merry Coffee Time adventskalender wellicht iets voor jou. Hiermee krijg je niet alleen koffiecups, maar ook bijpassende kerstversiering en leuke recepten om je koffie nog lekkerder te maken.

Met deze extra’s en accessoires maak je het koffie drinken tijdens de feestdagen nog leuker en lekkerder.

Waar te Koop

Ben je op zoek naar een koffie adventskalender voor het jaar 2023? Dan zijn er verschillende webshops waar je deze kunt kopen. Hieronder vind je informatie over waar je een koffie adventskalender kunt kopen en welke webshops de beste aanbiedingen hebben.

Bol.com

Bol.com is een van de grootste webshops van Nederland en heeft een ruim aanbod aan koffie adventskalenders. Hier kun je terecht voor verschillende merken en soorten koffie adventskalenders, zoals de L’Or adventskalender en de originele Nespresso adventskalender. Bol.com heeft vaak goede aanbiedingen en kortingen op koffie adventskalenders, dus houd de website goed in de gaten als je op zoek bent naar een goede deal.

Amazon

Ook Amazon heeft een groot aanbod aan koffie adventskalenders. Via de website kun je kiezen uit verschillende merken en soorten koffie adventskalenders, zoals de Tea for two adventskalender en de Nespresso Vertuo adventskalender. Amazon heeft vaak scherpe prijzen en goede aanbiedingen, dus het is zeker de moeite waard om hier te kijken als je op zoek bent naar een voordelige koffie adventskalender.

Let op: de prijzen en aanbiedingen kunnen per dag verschillen, dus het is verstandig om regelmatig de websites van Bol.com en Amazon te checken als je op zoek bent naar een goede deal.

Bewaarvoorschrift en Uitgavedatum

Een koffie adventskalender is een geweldige manier om verschillende soorten koffie te proeven en te ontdekken welke smaak het beste bij jou past. Maar het is belangrijk om te weten hoe je deze koffie het beste kunt bewaren, zodat je er optimaal van kunt genieten. In dit gedeelte bespreken we het bewaarvoorschrift en de uitgavedatum van een koffie adventskalender.

Bewaarvoorschrift

Het bewaarvoorschrift van een koffie adventskalender is afhankelijk van de verpakking. Als de verpakking eenmaal is geopend, is het belangrijk om de koffie op een koele, droge plaats te bewaren, bij voorkeur in een luchtdichte container. Dit zorgt ervoor dat de koffie zijn smaak en aroma behoudt en niet uitdroogt. Het is niet aan te raden om de koffie in de koelkast of vriezer te bewaren, omdat dit de smaak en kwaliteit van de koffie kan beïnvloeden.

Als de verpakking nog niet is geopend, is het belangrijk om het bewaarvoorschrift op de verpakking te volgen. Over het algemeen is de houdbaarheidsdatum van een koffie adventskalender ongeveer 1 jaar na de uitgavedatum, maar dit kan variëren afhankelijk van de verpakking en het type koffie.

Uitgavedatum

De uitgavedatum van een koffie adventskalender is de datum waarop de koffie is gebrand en verpakt. Het is belangrijk om deze datum te controleren voordat je de koffie gaat gebruiken. Over het algemeen geldt dat hoe verser de koffie, hoe beter de smaak en aroma. Daarom is het aan te raden om de koffie binnen 3 maanden na de uitgavedatum te gebruiken.

Het is belangrijk om te weten dat de uitgavedatum niet hetzelfde is als de houdbaarheidsdatum. De houdbaarheidsdatum is de datum waarop de koffie nog veilig kan worden geconsumeerd, maar de kwaliteit en smaak van de koffie kunnen na verloop van tijd achteruitgaan.

In het algemeen is het belangrijk om de koffie adventskalender op een koele, droge plaats te bewaren en de uitgavedatum en houdbaarheidsdatum te controleren voordat je de koffie gaat gebruiken. Op deze manier kun je optimaal genieten van de verschillende soorten koffie en hun unieke smaken en aroma’s ontdekken.

Bewaarvoorschrift en Uitgavedatum

Veelgestelde vragen

Wat zijn de leukste koffie adventskalenders van dit jaar?

Er zijn veel verschillende koffie adventskalenders beschikbaar, maar enkele van de leukste opties van dit jaar zijn de Koffie Adventskalender Coffee Friend Classic, Adventskalender Merry Coffee Time en de L’Or Adventskalender.

Kan ik ergens een koffie adventskalender op maat laten maken?

Het is mogelijk om een koffie adventskalender op maat te laten maken. Neem contact op met verschillende koffiebedrijven en vraag naar de mogelijkheden.

Welke merken bieden koffie adventskalenders aan?

Er zijn veel verschillende merken die koffie adventskalenders aanbieden, waaronder Coffee Friend, L’Or en Nespresso.

Wat is de gemiddelde prijs van een koffie adventskalender?

De prijs van een koffie adventskalender kan variëren, maar de gemiddelde prijs ligt tussen de 20 en 50 euro.

Zijn er ook koffie adventskalenders met fairtrade koffie?

Ja, er zijn verschillende koffie adventskalenders beschikbaar met fairtrade koffie. Zoek naar merken die fairtrade koffie aanbieden, zoals Peeze en Simon Lévelt.

Waar kan ik de beste koffie adventskalenders vinden?

De beste koffie adventskalenders zijn te vinden bij koffiewinkels, supermarkten en online retailers. Bekijk ook de aanbiedingen van verschillende merken en vergelijk de prijzen om de beste deal te vinden.

 1. https://www.de-band.nl/nieuws/maatschappij/439808/levende-adventskalender-2022-bij-wie-gaat-u-op-de-koffie-
 2. https://www.vriendin.nl/thuis/adventskalender-chocolade/
 3. https://www.metronieuws.nl/eten-drinken/2023/07/koffie-cafeine-onderzoek/?utm_source=article_related_posts